Search

Обрати мову



Конкурс кращий за робітничою професією «Продавець продовольчих товарів»

Конкурс кращий за робітничою професією

«Продавець продовольчих товарів»

    Відповідно до навчального плану підготовки молодших спеціалістів спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» передбачена навчальна практика з дисципліни «Комерційна діяльність». Під час її проходження студенти опановують робітничу професію «Продавець продовольчих товарів». Відповідно до кваліфікаційної характеристики продавець повинен не тільки зважувати та відпускати товар, а й  бути справжнім професіоналом у своїй справі. Тому проведений конкурс на кращого по робітничій професії показав це.

 

    Теоретична частина конкурсу проводилась в аудиторії, де наші знання оцінювали Ситник Галина Михайлівна – викладач комерційних дисциплін, керівник практики та Киверига Ольга Юріївна – голова секції економічних та комерційних дисциплін, куратор нашої групи.

    Розроблені кваліфікаційні завдання складались з двох частин: теоретичної і практичної. Відповіді на теоретичну частину дозволяли виявляти наші знання в питаннях нормативних документів, правил продажу продовольчих товарів, торговельного обслуговування різних категорій покупців.

    Практична частина проводилась в супермаркеті «СООР» підприємства ТЕКО трейд, наші знання оцінювало журі у складі Мисак Любові Михайлівни – адміністратора супермаркету та продавців відділів.

    Відповідно до завдань кожен з нас виконував певні функції:

    Рибцуник Олег – готував до продажу крупи та характеризував асортимент даної товарної групи;

    Усик Олександра – проводила порівняльну характеристику молочної продукції, а саме молоко селянське, а також визначала потребу пов'язану з замовленням товарів;

    Гуляк Наталія – надавала консультації покупцеві при виборі булочних виробів з врахуванням видів борошна, технології виробництва;

    Андрусяк Ольга – проводила викладку товарів з використанням різних способів;

    Данилейко Ольга – допомагала споживачеві у виборі смакових товарів, а саме спецій;

    Семчишин Діана – у відділі гастрономії здійснювала відпуск продукції, шляхом зважування на електронній вазі;

    Сухіна Валентина – виконувала функції продавця –консультанта відділу кондитерських виробів, пропонуючи споживачеві товар з наданням товарознавчої характеристики;

    Козак Василь – здійснював приймання товару по кількості і по якості;

    Підбурачинська Тетяна – готувала до роботи контрольно-касовий апарат і готівку до здачі в банк.

    Конкурс успішно завершився. Колектив супермаркету «СООР» оцінив наші знання і вміння.

За результатами конкурсу переможцем стала Сухіна Валентина;

Друге місце поділили Семчишин Діана і Усик Олександра;

Третє місцеДанилейко Ольга.

Студенти 37-П групи - учасники конкурсу

: