Search

Практична підготовка майбутніх фахівців – запорука успіху на ринку праці

Практична підготовка майбутніх фахівців – запорука успіху на ринку праці

 

Для успішної роботи з обраної спеціальності сучасний молодий фахівець поряд із глибокими теоретичними знаннями повинен мати необхідні уміння і навички для ефективного їх застосування на практиці. Досягається це шляхом практичної підготовки студентів у процесі навчання. Отже, практична підготовка поряд з навчальними заняттями і самостійною роботою є однією із важливих форм організації навчального процесу, від якості якої залежить конкурентоздатність випускників фахових коледжів на ринку праці.

Під час проходження навчальної практики з дисципліни «Захист рослин» студенти 32 групи спеціальності «Агрономія» під керівництвом викладачів Коропецького П.М. та Червоногріцької О.А. ознайомили студентів з методиками обліку шкідників (довгоносики, яблунева плодожерка, грушева медяниця, попелиці, кліщі, каліфорнійська щитівка) і хвороб (парша, кокомікоз, гномоніоз, клястероспоріоз та інші) на колекційно-дослідних ділянках коледжу. У тепличному господарстві оглянули та досліджували шкідників та хвороб картоплі та зеленних культур.

У насадженнях плодових культур студентами самостійно було виконані обстеження яблуні, черешні, абрикоса, персика. У польових умовах виділяли необхідну кількість облікових дерев, старанно їх оглядали і підраховували кількість зимуючих шкідників і ураження рослин хворобами.

Результати даного обстеження використовували для складання системи заходів захисту проти шкідників і хвороб сільськогосподарських культур у наступному році.

Петро КОРОПЕЦЬКИЙ, викладач коледжу

: