Search

Тиждень завершено, робота продовжується

Тиждень соціально-гуманітарних дисциплін

«Україна починається з мене»

Тиждень завершено, робота продовжується

З 16 по 20 травня в Заліщицькому фаховому коледжі ім..Є.Храпливого проведено Тиждень соціально-гуманітарних дисциплін «Україна починається з мене», який був наповнений змістовними та цікавими заходами, незважаючи на те, що навчальний заклад проводить освітній та виховний процес дистанційно.

Понеділок розпочався демонстрацією віртуальної виставки артефактів з історії м.Заліщики, автором якої є дослідник історії міста над Дністром, викладач соціально-економічних дисциплін коледжу Михайло Сопилюк.

 

В цей же день відбулась інформаційно-просвітницька онлайн-зустріч з представниками Заліщицького бюро правової допомоги на предмет морально-етичного виховання студентів, організатором якої виступив викладач правознавства Ігор Книш.

У вівторок було проведено захист студентських творчих проєктів «Війна очима студентів», організатором якого була викладач історії Галина Петрів.

Година куратора була проведена кураторами груп за матеріалами, підготовленими викладачем «Захисту України» Володимиром Фрасуняком на тему «Як діяти в умовах радіаційної та хімічної небезпеки».

Середа, 18 травня … В цей день відзначається День пам'яті жертв депортації кримських татар 1944 року. Викладачами Марією Олійник, Галиною Петрів та Юрієм Війтиком було організовано перегляд документального фільму, приуроченого цій події.

18 травня - Міжнародний День музеїв. Тому в програмі Тижня була відео-екскурсія до музею навчального закладу, в яку першокурсників запросив завідувач музеєм коледжу Юрій Війтик.

В рамках проведення Тижня соціально-гуманітарних дисциплін 13 травня 2022 року на сайті нашого коледжу стартувала онлайн-вікторина «Чи знаєш ти історію свого коледжу?». В цьому своєрідному інтелектуальному випробуванні було запропоновано взяти участь, як студентам коледжу так і всім бажаючим. Метою вікторини стало сприяння поглибленню історичних знань та розвиток студентської ініціативи в пошуково-дослідницькій роботі. В середу були підведені підсумки цієї вікторини, організатором якої був Михайло Сопилюк.

Всього на адресу організаторів вікторини надійшло 53 анкети від студентів та окремих учнів шкіл. Серед студентів найкращі знання історії коледжу виявили студенти:

Когут Христина – 14 група – 1-е місце

Бульдяк Юлія (14 група), Ковальчук Світлана (15ФПЕ група) – 2-е місце

Гушовий Володимир, Мендик Богдан (11К група), Петро Дубець (12 група) – 3-є місце

Серед учнів шкіл відзначені Денис Бричка (ЗОШ імені О.С. Маковея) та Марія Грицюк (Саджавський ліцей Коломийської ОТГ).

 

В четвер, 19 травня відзначався День вишиванки. Організаторами флеш-мобу, приуроченого цьому святу, виступили викладачі Ольга Тракало та Ольга Киверига, художні керівники Світлана Тарасевич та Олег Мартинчук.

В ході флеш-мобу проводилась акція «Одягну вишиванку. Підтримаю ЗСУ»

Піднесений настрій відчувався і при проведенні дистанційного навчання, адже здобувачі освіти коледжу працювали біля комп'ютерів у вишиванках.

Одягнутими у вишиванки вийшли на роботу викладачі та інші працівники фахового коледжу ім.Є.Храпливого.

Найбільш активними учасниками всіх заходів Тижня соціально-гуманітарних дисциплін стали:

Рудик Ігор, Донцов Олег, Мендик Богдан, Борецький Ігор, Петрас Анатолій, Бачук Роман (11 група), Дубець Петро, Осипчук Віталій, Макух Станіслав (12 група), Когут Христина, Бульдяк Юлія, Корнят Юлія, Панасюк Ірина (14 група), Квальчук Світлана, Кастранець Мар'яна, Бойчук Тетяна (15 група), Угринюк Марія, Николяк Арсен, Базюк Микола, Земледух Олександр (21 група), Бошкова Тетяна (24 група), Павлюк Ірина, Натуркач Світлана (35 група).

Всім їм будуть вручені грамоти дирекції коледжу, книги про історію краю авторства Михайла Сопилюка, а також сувеніри та інформативно-презентаційні матеріали про наш коледж, що було здійснено за сприяння студентської профспілкової організації коледжу.

 

Щиро вітаємо переможців вікторини, всіх учасників Тижня соціально-гуманітарних дисциплін. Бажаємо нових творчих успіхів та звершень. Бажаємо Перемоги нашій Україні над російськими загарбниками!

Галина ПЕТРІВ, голова секції соціально-гуманітарних дисциплін,

Юрій ВІЙТИК, викладач

 

 

 

 

: