Search

Вислухати, допомогти, відповідно оцінити…

Вислухати, допомогти, відповідно оцінити…

Думки, висловлені ректором Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіславом Ніколаєнком, стали лейтмотивом проведеного засідання педагогічної ради Заліщицького фахового коледжу ім..Є.Храпливого. На засіданні були обговорені наступні питання порядку денного:

  1. Стан успішності студентів випускних груп з професійних дисциплін та підготовка навчально-методичної документації для проведення комплексних кваліфікаційних іспитів студентів випускних груп;
  2. Стан виконання рішень педагогічної ради за вересень-грудень 2021 року.

Основна увага учасників засідання педагогічної ради, яке було проведено в змішаному режимі з використанням платформи Google Meet, була зосереджена на обговоренні першого питання порядку денного.

З інформацією про стан успішності студентів випускних груп з професійних дисциплін та про підготовку навчально-методичної документації для проведення комплексних кваліфікаційних іспитів студентів випускних груп виступили завідувачі відділень коледжу.

Роман Андрусик детально проаналізував стан успішності студентів випускних груп технологічного відділення.

Лариса Стрільчук проаналізувала стан успішності студентів випускних груп економічного відділення.

Михайло Сопилюк, заступник директора з навчальної роботи, при обговоренні даного питання зауважив, що при складанні іспитів цієї сесії визначається свого роду оцінка попередніх років навчання.. Складання цих іспитів є добрим стимулом для якнайкращої підготовки до комплексних кваліфікаційних іспитів. Аналізуючи стан підготовки до цього важливого етапу освітнього процесу в коледжі, Михайло Васильович відзначив, що підготовлена необхідна документація, за що висловлена подяка викладачам циклових комісій , узгоджені кандидатури голів державних кваліфікаційних комісій по спеціальностях. Заступник директора наголосив на необхідності розмістити в Classroom матеріали для студентів для підготовки до кваліфікаційних іспитів. Він також зупинився на проблемі комунікації зі студентами, підтримуючи заклик ректора НУБіП України Станіслава Ніколаєнка щодо збереження контингенту студентів в складних нинішніх умовах. З цією метою дати їм право на академічну мобільність, використання різноманітних засобів зв'язку, елементів індивідуального навчання та ін. Виходячи з реальності, потрібно надати можливості для складання кваліфікаційних іспитів, при потребі продовживши роботу державних кваліфікаційних комісій.

В обговоренні даного питання взяли участь викладачі Володимир Глова та Юрій Гірчак, які звернули увагу на деякі проблемні питання організації складання іспитів та заліків.

Борис Павлюк, директор коледжу, у своєму виступі при обговоренні цього питання закликав підтримати студентів, врахувати той стан, в якому вони опинились, зрозуміти та допомогти. При цьому він зауважив, що оцінювання студентів має бути об'єктивним, але зваженим. І у випускників коледжу, і в їхніх батьків повинна залишитися хороша думка про наш навчальний заклад. Результатом навчання в коледжі повинно стати отримання дипломів кожним випускником.

Друге питання порядку денного засідання педагогічної ради стосувалося стану виконання рішень педагогічної ради за вересень-грудень 2021 року. З цього питання учасників засідання інформували Валентина Перит, відповідальний секретар приймальної комісії, Ольга Слободян, методист коледжу, Ігор Книш, заступник директора з виховної роботи, Надія Ємчук, завідувачка бібліотекою, Юрій Гірчак, голова циклової комісії інформаційних дисциплін.

З обговорюваних питань порядку денного були прийняті відповідні рішення.

Юрій ВІЙТИК

: