Search

Бібліотека коледжу до нового навчального року готова

Бібліотека коледжу до

нового навчального року готова

Бібліотека навчального закладу–це особливий тип бібліотек, що не тільки сприяє освітньому процесу, а є його складовою частиною. Вона допомагає студентам в навчанні та науково-пошуковій роботі, в підвищенні культурного рівня, в змістовному проведенні часу.

Одним із основних напрямків роботи бібліотеки є максимальне задоволення потреб читачів необхідною інформацією, нагромадження та збереження документальних та електронних ресурсів, формування повнотекстових та поповнення бібліографічних баз даних.

З плином часу суть бібліотечного обслуговування залишається незмінним. Та враховуючи те, що поточний рік в коледжі пройшов в основному в умовах дистанційного навчання, бібліотека значно розширила діапазон послуг та ресурсів.

Дистанційно надаємо довідки, консультації, по потребі здійснюємо електронну доставку документів всім бажаючим користувачам.

Для задоволення потреб користувачів бібліотека використовує як реальний, так і віртуальний простір. З одного боку, створюємо власні електронні ресурси, а з іншого – пропонуємо доступ до ресурсів, що належать іншим суб'єктам інформаційного простору, в тому числі представленим у мережі Інтернет.

Забезпечуючи своїх користувачів доступом до інформаційних ресурсів, колектив бібліотеки систематизує і каталогізує документи, створює основу багатьом сучасним інформаційним процесам, а саме формує фонди інформаційних ресурсів на різних носіях, в першу чергу електронну бібліотеку, створюючи зручні можливості для використання електронних ресурсів.

Всі матеріали електронного ресурсу повністю доступні для наших користувачів, як в секторі електронної інформації, так і для користування за межами бібліотеки, завдяки можливостям сучасних електронних пристроїв.

Основним джерелом бібліографічного пошуку є електронний каталог, який відображає весь активний фонд бібліотеки та створює основу для виконання різноманітних запитів користувачів. Це база даних, яка містить наукові, навчальні, методичні, нормативні документи. Книжкові документи представлені за різними галузями знань.

Електронні документи, нові інформаційні технології розкривають перед бібліотеками нові перспективи, проте і друкована продукція не втратила своєї актуальності. Це доводить, що сьогодні кожна сучасна книгозбірня має прагнути до гармонійного поєднання традиційних та електронних ресурсів у найбільш зручних для читачів пропорціях.

Традиційно працівники бібліотеки підготували комплекти підручників, посібників, та навчально-методичну літературу для студентів всіх курсів коледжу.

То ж запрошуємо студентів, викладачів коледжу до бібліотеки!

Тут ви завжди знайдете необхідну інформацію.

Наталія ГНАТЯК, бібліотекар коледжу

: