Search

13 вересня - професійне свято фахівців з інформаційних технологій

13 вересня — професійне свято

фахівців з інформаційних технологій


 

Щорічно здобувачі освіти ВСП Заліщицький ФК імені Є.Храпливого НУБіП України спеціальності 123 Комп'ютнерна інженерія відраховуть 256 днів від початку року і відзначають важливу подію - день комп'ютерника і програміста.

Саме 256-ий день року обрано для святкування не випадково. Це тризначне число безпосередньо стосується програмування. Якраз таку кількість чисел можна виразити за допомогою одного байта. А ще, це остання ціла ступінь числа 2 в діапазоні до 366 (максимальної кількості днів у році).

Найчастіше слово "програмування" і все, що з ним пов'язане, асоціюється з персональним комп'ютером.  Проте майже кожен електронний пристрій свого часу пройшов через руки фахівців з програмування. Мабуть, жодна професія не охоплює так широко всі сфери нашого життя.

Сучасний світ неможливо уявити без програмного забезпечення. Все, з чим ми стикаємося за комп'ютером — результат роботи програмістів. Практично кожен електронний пристрій — від пульта дистанційного керування до промислового обладнання з програмним управлінням — проходить через руки цих фахівців.

Ми щогодини стикаємося з плодами праці програміста. Дивимося ми телевізор, чи слухаємо радіо, чи розмовляємо по телефону - ми користуємося тим, що створив програміст. Мабуть, жодна професія не охоплює так широко сфери нашого життя.

І хоча поки що це свято цілком і повністю віртуальне, плоди праці наших славних програмістів вельми і вельми реальні. Значення професії програміста у повсякденному житті важко недооцінити. Цей рід діяльності стає все більш масовим і, в той же час, символізує авангард сучасного суспільства.

На сьогоднішній день професія програміста є однією з найбільш затребуваних та оплачуваних професій не лише в Україні, а й у всьому світі. Її порівнюють з мистецтвом на грані інженерії, адже програмісту треба вміти залучати свої таланти при розробці унікального програмного забезпечення та поєднувати їх зі знаннями інженерії та математики. Для того, щоб працювати в IT-сфері, треба мати не лише таланти, а й бути цілеспрямованим та наполегливим у своїй роботі.

Сфера IT охоплює такі послуги, як програмування, оброблення інформації, проєктування комп'ютерних мереж, систем і технологій поширення інформації, таких як телебачення, телефони та інше обладнання, що використовується в процесі. ІТ-ринок також включає продаж комп'ютерів та комп'ютерної периферії, телекомунікаційного обладнання, що використовується при наданні ІТ-послуг тощо.

Бажаємо всім фахівцям з інформаційних технологій, щоб робочий код у їхньому житті був злагодженим і точним, любов була захищена надійним паролем, а компіляторами долі були здоров'я, успіх і благополуччя.


 Галайдіда О. В., викладач інформаційних та комерційних дисциплін   

: