Search

Тиждень еколого-біологічних дисциплін завершено

Тиждень еколого-біологічних дисциплін завершено

У ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого НУБіП України з 19 по 23 вересня проходив Тиждень еколого-біологічних дисциплін.

В перший день проведено презентацію роботи лабораторій:

- Загальна екологія і раціональне природокористування;

- Ботаніка з фізіологією рослин;

- Технологія зберігання і переробки продукції рослинництва.

Цього ж дня о 15.30 серед студентів технологічного і економічного відділень відбулась інтелектуальна вікторина «Ерудит».

Учасникам вікторини були запропоновані завдання чотирьох рівнів складності.

Першість у вікторині здобули студенти 21-22 групи, друге місце - 25ФПЕ, третє місце-студенти 24 групи. Змагання між командами проходили в напруженій, але і водночас, жвавій атмосфері. Студенти проявили свою ерудицію та обізнаність у питаннях еколого-біологічного спрямування. На завершення викладачі Любов Сопівник, Алла Радик висловили слова вдячності студентам за небайдуже ставлення до проблем екології та біології.

Другий день розпочався із виставки флористичних композицій під гаслом «Краса і біль землі моєї України» та благодійної акції в підтримку ЗСУ.

Кожна група представила дві композиції. Одна з них відображала красу України, велич її багатств, силу і незламність, інша - біль України.

Роботи оцінювались у наступних номінаціях:

- тематичність композицій;

- естетичність та майстерність виконання;

- оригінальність задуму;

- творчий підхід.

Тут свої таланти проявили студенти: 11,12,14,15,21- КЕ, 22, 22-С, 24, 25- ФПЕ, 34, 35- ФПЕ, 41-КЕ, 42 груп.

За результатами оцінювання робіт місця у номінаціях розподілені так:

Тематичність у підготовці композицій відобразили студенти: 11, 21-КЕ, 25-ФПЕ, 32,32-С, 41-КЕ груп.

Оригінальністю, влучністю, естетизмом дивували присутніх квіткові роботи: 41-КЕ, 32,32-С, 34, 35-ФПЕ, 21, 21-ЕС, 24 та 22,22-С груп.

Творчим підходом по формуванню своїх квіткових композицій вразили роботи: 25-ФПЕ, 12 , 31-К, 31-ЕС, 34  груп.

Слід відзначити найдисциплінованіші групи, які виконали умови конкурсу, підготувавши свої композиції до початку занять:

35-ФПЕ, 11, 12, 14, 41-КЕ, 25-ФПЕ, 35 - ФПЕ, 32, 32-С.

Кожен студент був активним учасником свята. Зайшовши у вестибюль навчального закладу, студенти та викладачі мали змогу побачити різноманітні квіткові композиції, в яких знайшли відображення любові до нашої неньки - України.

Світло та тепло в душі на цілий день залишилося після виставки, а настрій свята підтримувала оригінальність, влучність тематики квіткових робіт , які були приурочені в підтримку ЗСУ.

Традиційне свято ще раз підтвердило звичну істину: Квіти - це символ краси людини. Без квітів немислиме життя жодної української родини.

День флористики став не тільки масовим заходом, але й справжнім дійством, яке сприяє естетичному вихованню студентів, виховує любов до України.

В рамках тижня відбувся благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ під гаслом «Промінь надії на перемогу», метою якого був збір коштів на потреби воїнам-працівникам коледжу.

Студенти продавали домашню випічку, солодощі, фрукти, овочі, українські сувеніри. Ми дуже раді, що нам вдалося об'єднати наші зусилля і спрямувати їх на таку чудову справу. Наші захисники боряться за Україну на фронті, а ми повинні не забувати про важливість підтримки в тилу.

Третій день тижня розпочався із зустрічі з працівниками відділу еколого-освітньої роботи НПП «Дністровський каньйон»: Аркадій Сідоров, Тетяна Книш, Уляна Король. Була представлена презентація про Національний природний парк, рідкісні рослини та тварини занесені до Червоної книги.

Аркадій Іванович у своєму виступі наголосив, на потребі збереження природних комплексів та об'єктів, історичних та культурних пам'яток на території Парку, які мають наукове, естетичне та історичне значення. Це сприяє розвитку пізнавального інтересу студентів до вивчення екології та біології.

З метою формування екологічної свідомості молоді, залучення до поширення екологічних знань, спонукання до примноження природних багатств четвертий день тижня, був присвячений благоустрою територій коледжу закріплений за студентами коледжу.

 

Організатори заходу висловлюють вдячність студентам, кураторам, лаборантам, працівникам коледжу, які взяли активну участь у проведенні Тижня еколого-біологічних дисциплін!

 

Любов СОПІВНИК, Галина ФРЕЯК, Алла РАДИК,

Ольга ЛОПУШИНСЬКА, викладачі коледжу,

організатори заходу

: