Search

Аналізуємо досягнуте, визначаємо завдання на майбутнє…

Засідання педагогічної ради

Аналізуємо досягнуте, визначаємо завдання на майбутнє…

На черговому засіданні педагогічної ради коледжу були розглянуті наступні питання порядку денного:

  1. Про результативність профорієнтаційної роботи в 2021-2022 н.р. і завдання на 2022-2023 н.р.;
  2. Про підготовку до атестації педагогічних працівників у 2023 році;
  3. Про створення студентського наукового товариства коледжу та затвердження його статуту;
  4. Затвердження списку кращих студентів коледжу для розміщення їх фото на стенді «Ними гордиться наш коледж».

Про результативність профорієнтаційної роботи в 2021-2022 н.р. і завдання на 2022-2023 н.р. учасників засідання педради інформувала Валентина Перит, відповідальний секретар приймальної комісії. Вона відзначила те, що в ході проведення профорієнтаційної роботи було закріплено членів дирекції, викладачів коледжу за школами та професійно-технічними училищами регіону. Для цього було залучено більше 94 % викладацького складу. На протязі 2022 року було розповсюджено пакети онлайн- профорієнтаційних матеріалів по проведенню чотирьох Днів відкритих дверей в коледжі, учні були залучені до різноманітних конкурсів, в тому числі по спеціальностях, учасники яких отримали сертифікати та цінні призи. Валентина Володимирівна проаналізувала деякі статистичні дані вступної кампанії 2022 року. Вона повідомила також, що були підготовлені та опубліковані матеріали про життя коледжу в районній, обласній пресі, інтернет-ресурсах, на інформаційних дошках нашого міста та інших населених пунктів. Проведена робота з керівниками різних підприємств, установ, організацій по сприянню залучення вступників до коледжу. Проводиться профорієнтаційна робота, робота по прийому на навчання в 2023 році, є ряд цікавих пропозицій і від наших студентів. Багато викладачів вже з початком цього навчального року подали в приймальну комісію бази даних по школах. Ця робота продовжується.

Борис Павлюк, директор коледжу, який взяв участь в обговоренні цього питання, відзначивши позитивні тенденції в організації профорієнтаційної роботи, звернув увагу на деякі недоліки. Перш за все, це стан відвідуваності викладачами закріплених шкіл. Викликає занепокоєння низький показник участі школярів у деяких проведених Днях відкритих дверей. Більше уваги вимагає організація профорієнтаційної роботи з батьками потенційних абітурієнтів. Варто також давати більше інформації про спеціальності, по яких проводиться підготовка фахівців в коледжі. Зважаючи на те, що наступна вступна кампанія буде також складною, Борис Степанович закликав інтенсифікувати профорієнтаційну роботу з перших днів нового навчального року.

З другого питання порядку денного засідання педагогічної ради його учасників інформувала Лариса Стрільчук, завідувачка економічним відділенням, членкиня методичної ради коледжу. Вона повідомила про організацію в навчальному році чергової та позачергової атестації педагогічних працівників, озвучила список тих, які атестуватимуться в березні 2023 року.

З третього питання порядку денного слово було надано Галині Петрів, кандидату педагогічних наук, викладачці історії. У своєму виступі вона відзначила, що викладачі коледжу здійснюють керівництво науково-дослідною, пошуковою роботою студентів. Виникла необхідність створити осередок, де б відзначалися кращі роботи. Тому ведеться робота по реалізації ідеї створення студентського наукового товариства, розроблено його Статут. На засіданні педради Галина Василівна окреслила основний зміст діяльності Товариства, визначивши його як об'єднання студентів, яке забезпечує їх інтелектуальний, науковий та духовний розвиток, сприяє поглибленню їхніх знань та інтересу до обраної спеціальності, створює умови для творчого самоудосконалення студентів, виявлення та підтримку талановитої обдарованої молоді, сприяє додатковій освіті та створює умови для творчої співпраці з науковцями вищих освітніх закладів країни , пропагує наукові дослідження, сприяє пошуку цікавих нестандартних форм організації науково-дослідної роботи, створенню позитивного іміджу коледжу як закладу фахової передвищої освіти для обдарованих та здібних студентів. Запропоновано в студентському науковому товаристві визначити такі основні напрями наук як: агрономічні, економічні, кмп'ютерні, природничо-математичні, гуманітарні.

В обговоренні цього питання взяли участь Борис Павлюк, директор коледжу, який підкреслив важливість залучення студентів до діяльності МАН та Юрій Гірчак, голова циклової комісії комп'ютерно-інженерних дисциплін, який висловив деякі міркування з приводу участі студентів в МАН.

З інформацією з четвертого питання порядку денного засідання педради виступила Світлана Руснак, голова методоб'єднання кураторів груп. Вона відзначила, що для розміщення на стенді «Ними гордиться наш коледж» пропонуються фото відмінників навчання, іменних стипендіатів,активних учасників художньої самодіяльності, спортивних секцій, активні учасники громадського життя коледжу (всього 54 студенти). Після активного обговорення кандидатур за участю Ігора Книша, заступника директора з виховної роботи, кандидатури студентів було затверджено.

По обговорюваних питаннях були прийняті відповідні рішення.

Юрій ВІЙТИК

: