Search

Проведено відкрите заняття з дисципліни «Захист рослин»

Проведено відкрите заняття з дисципліни «Захист рослин»

Викладач вищої категорії Петро Коропецький провів відкрите заняття у 32 групі технологічного відділення з дисципліни «Захист рослин» на тему «Шкідники і хвороби цукрових буряків та заходи боротьби з ними».

Основна мета заняття - ознайомити студентів із шкідниками та найпоширенішими хворобами цукрових буряків, сформувати уявлення про інтегровану систему захисту цукрових буряків від шкідливих організмів; виховувати повагу до хліборобської професії.

Викладач проводив заняття у вигляді лекції з елементами діалогу.

На початку заняття Петро Миколайович мотивував студентів до пізнання нового матеріалу, актуалізував опорні знання з вивчених тем, що сприяло кращому засвоєнню нової теми.

Педагог ефективно використав на занятті інформаційно-технічні можливості навчального кабінету: при ознайомленні з новим матеріалом була представлена презентація теми, в якій висвітлено та охарактеризовано основні види шкідників та найпоширеніші хвороби цукрових буряків, тобто їх загальний вигляд, процес розвитку, характер пошкодження ними рослин, симптоми прояву хвороб, шляхи поширення та сприятливі умови їх розвитку.

Пізнавальну діалогову лекцію Петро Миколайович вибудував в логічній послідовності. Викладач вміло здійснював міжпредметні зв'язки з іншими спеціальними предметами, які тісно пов'язані із захистом рослин.

Педагог зумів створити під час заняття доброзичливу творчу атмосферу співпраці, постійно активізував в діалозі мисленнєву діяльність студентів. Це сприяло тому, що вони показали хороший рівень раніше вивченого матеріалу та добре засвоїли на занятті нові знання.

Відкрите заняття проведене на високому методичному рівні, викладач досяг поставленої мети.

Засвоєння студентами даної теми сприятиме поглибленню їх професійних знань як майбутніх спеціалістів, фахівців своєї справи.

Ольга СЛОБОДЯН, методист коледжу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

: