Search

Професія економіст – важливий крок до забезпечення майбутнього

Наш календар

Професія економіст – важливий крок до забезпечення майбутнього

Економіка – це мистецтво задовольняти безмежні потреби за допомогою обмежених ресурсів

Лоренс Пітер

12 жовтня в Україні відзначається Всесвітній день економіста.

Обираючи економічну освіту, ви не прогадаєте: найпрестижніші та високооплачувані професії саме тут. І незважаючи на всі розмови про перенасичення ринку економістами, фахівці цієї сфери, як і раніше, на першому місці по затребуваності. Сьогодні вони потрібні різним організаціям - від великих банків до невеликих торгових компаній. Знаючи сильні і слабкі сторони свого підприємства, економіст може запропонувати найбільш ефективну стратегію розвитку. Впали доходи? Економіст визначить, чому це сталося, знайде «проблемні» місця і запропонує оптимальне рішення. Економісти - не топ-менеджери, але без них ефективне управління було б неможливо. Вони - ті «робочі конячки», які виконують всі розрахунки по оптимізації діяльності компанії. Хто ж ти, економіст ?

Якщо проаналізувати численні вакансії на працівників на сайтах, стане очевидно, що роботодавці часто змішують обов'язки економіста, бухгалтера, фінансового директора та інших спеціалістів фінансової сфери. Одним компаніям потрібні економісти, які вміють працювати з цінними паперами, іншим - фахівці з бухгалтерського обліку та аудиту, третім - профі, здатні грамотно розрахувати зарплати робітникам і заощадити на впровадженні нової виробничої лінії. І в цьому різнобарв'ї - перевага професії. Не вийшло стати «чистим» економістом ? Не проблема ! Завжди можна перекваліфікуватися у фахівця з суміжною фінансовою спеціальністю. Наприклад, почати кар'єру з позиції рядового бухгалтера і поступово дорости до фінансового директора підприємства. Оволодіння спеціальністю економіста дасть всі необхідні козирі: знання оподаткування, бюджетної політики, фінансового менеджменту, банківської і страхової справи. І лише від вас буде залежати, як розпорядитися цим капіталом, і в якій області економіки будувати кар'єру.

В нашому коледжі спеціальність «Економіка» впроваджена ще в період об'єднання Заліщицького радгоспу-технікуму та Копичинського технікуму бухгалтерського обліку у 1988 році. З того часу викладачами нашого колективу підготовлено вже більше тисячі кваліфікованих економістів, які успішно працюють у різних сферах економіки та формують економічну та фінансову політику.
Головною перевагою спеціальності 051«Економіка» є її актуальність, так як економісти завжди були і будуть затребувані. Крім цього, випускник має наступні переваги, як:
  • універсальність – можна знайти роботу в будь-якій сфері бізнесу;
  • високий попит на ринку праці;
  • високий рівень заробітної плати;
  • можливість успішно почати власний бізнес з мінімальними витратами, так як економічні знання дозволять, заздалегідь, розрахувати всі ризики та перспективи.

Основні переваги навчання за освітньою програмою 051 «Економіка» у ВСП Заліщицький ФК імені Є. Храпливого НУБіП України є:

1. Проведення різноманітних лекцій, бізнес-тренінгів, майстер-класів фахівцями-практиками провідних підприємств;

2. Поглиблене вивчення іноземних мов;

3. Висока корпоративна культура, стосунки викладачів і студентів побудовано на повазі, співробітництві та розумному компромісі;

4. Сучасна навчально-матеріальна база, застосування інтерактивних технологій і тренінгів, використання кейсів, розробка групових проектів, презентацій, проведення наукових семінарів;

5. Сприяння працевлаштуванню випускників та надання баз практики і стажування для студентів;

6. Створені всі умови для цікавого і змістовного навчання та відпочинку студентів, максимального розвитку їх творчих здібностей. Цікаве дозвілля у поєднанні з навчанням забезпечує нашим студентам незабутні студентські роки.

Тому запрошуємо на навчання всіх, хто хоче отримати якісну освіту і яскраве студентське життя ! Я впевнена, що обравши наш коледж, ви не пошкодуєте !

Уляна ВИЗНЮК, викладач економічних дисциплін

 

 

: