Search

Важливі освітні компоненти проводимо із залученням фахівців із передових компаній району!

Важливі освітні компоненти проводимо із залученням фахівців із передових компаній району!

Для досягнення максимального ефекту та високого рівня якості освітнього процесу, в коледжі проводяться як виїзні практичні заняття, так і заняття з елементами виконання виробничих завдань, до яких запрошуються кваліфіковані фахівці компаній оператора зв'язку.

Сьогодні таким фахівцем був недавній випускник спеціальності
123 «Комп'ютерна інженерія», Іван Мандзюк. Він працює на посаді старшого зварювальника оптичних мереж у компанії «Гольфстрім»
м. Кіцмань Чернівецької області.

В рамках технологічної практики, студенти 41групи змогли практично виконати монтаж сплітерів та каплерів в MDU-бокс, сколювати та зварювати оптичні волокна, вимірювати оптичну потужність, робити задані, згідно із схемою, комутації у муфтах тощо. День практичного заняття був дуже цікавим ще й тому, що в кінці виконаних робіт відбувся запуск оптичних лінків між комутаційним обладнанням у коледжі. Студенти змогли на практиці побачити усі переваги модернізації ліній зв'язку комп'ютерної мережі. Оптимізаційні моменти полягали у вилученні трьох активних елементів мережі (некерованих комутаторів), які були до цього часу в ролі повторювачів. Це позитивно вплине на надійність мережі в цілому.

Викладачі циклової комісії комп'ютерно-інженерних дисциплін висловлюють щирі слова вдячності усім компаніям, які сприяють покращенню якості практичного навчання у коледжі та завжди радо проводять спільно із викладачами та керівниками практик різні заходи такого характеру.

Юрій ГІРЧАК,

голова циклової комісії

комп'ютерно-інженерних дисциплін

 

: