Search

Патріотичний вишкіл

Патріотичний вишкіл

У ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є.Храпливого НУБіП України» відбувся вишкіл студентів воїнами ТО 4 відділу Територіального центру комплектування та соціальної підтримки м.Заліщики.

До патріотичного вишколу долучилось понад 200 студентів коледжу. Воїни вишколу поділили студентів на групи , представили їм зразки сучасного озброєння та провели інструктаж неповного розбирання автомата. Студенти ознайомились з виглядом мін та гранат, РПГ, дізнались, як вони спрацьовують і як з ними поводитись. Друга група студентів вивчала амуніцію воїнів ЗСУ. Третя група під керівництвом медичного працівника коледжу опановувала навички накладання джгута та стерильної пов'язки на рану, а також провела тренінг серцево-легеневої реанімації потерпілого.

 

Вміння користуватися зброєю – важливий навик для майбутніх захисників України. І проведений патріотичний вишкіл вніс свою частку у формування знань про зброю та навиків користування нею.

І це ще одна перегорнута сторінка у справі патріотичного виховання студентської молоді та підготовки їх у майбутньому до захисту України, її територіальної цілісності та недоторканості.

Володимир ФРАСУНЯК, викладач коледжу

: