Search

«Актуальні питання викладання основ економічної теорії в умовах дистанційного навчання»

«Актуальні питання викладання основ економічної теорії в умовах дистанційного навчання»

На дану тему, з метою обміну досвідом викладання дисциплін і організації навчання в умовах війни, 16 листопада 2022 року в режимі відеоконференції з використанням онлайн-платформи Google Meet відбулося засідання обласного методичного об'єднання викладачів основ економічної теорії ЗФПО Тернопільської обл. Модератором заходу був Галицький фаховий коледж імені В'ячеслава Чорновола. Даний захід об'єднав більше 23 учасників із навчальних закладів нашої області.

Циклову комісію гуманітарних та соціально-економічних дисциплін ВСП Заліщицького ФК імені Є.Храпливого НУБіП України представляли Михайло Сопилюк, Ольга Тракало, Юрій Війтик, Олександр Холодило - викладачі дисциплін «Політична економія», «Економічна теорія».

Відкриття засідання розпочалося з вітального слова заступника директора з навчально-методичної роботи Марини Глинської, яка наголосила на особливостях дистанційного навчання, що є простором для освоєння нових форм та методів роботи і побажала плідної праці колегам. Короткий екскурс про викладання дисциплін даного циклу зробила завідувач відділення сфери послуг Світлана Добровольська.

До учасників звернувся голова обласного методичного об'єднання викладачів економічної теорії ЗФПО  Ігор Дудар привітав присутніх колег в складі об'єднання, де викладачі можуть ділитися досвідом роботи, розглядати актуальні питання викладання дисципліни «Основи економічної теорії»; зауважив, що в непростий час ми зустрічаємося, але робимо все задля нашої загальної Перемоги!

В рамках роботи онлайн-семінару своїми професійними здобутками поділилися викладачі Галицького фахового коледжу імені В'ячеслава Чорновола. Прозвучали доповіді:«Візуалізація навчального контенту як необхідна умова викладання при змішаному навчанні» викладача Тетяни Колісник.

Вчилися застосовувати під час створення навчального контенту сучасні способи візуалізації: кроссенс, скрайбінг, відеоскрайбінг, меми, хмари тегів. Цікавою і пізнавальною була доповідь викладача Олени Копестинської на тему: «Використання інтернет застосунків на заняттях з основ економічної теорії».

Авторка провела майстер-клас, як можна урізноманітнювати пізнавальний процес в навчанні для студента, зосереджуючись на вправах та іграх LearningApps.org, Kahoot!. Зацікавленість студентів предметом є оцінкою професійної діяльності викладача. Завершила роботу онлайн-семінару голова циклової комісії геодезії, фінансів і економічних дисциплін, викладач Оксана Вавричук доповіддю на тему: «Особливості оцінювання дисципліни «Основи економічної теорії» в умовах дистанційного навчання», продемонструвавши ведення електронного журналу з допомогою платформи Moodle.

На закінчення роботи семінару голова методоб'єднання Ігор Дудар подякував колегам за змістовні, цікаві і пізнавальні матеріали, які можна використовувати у нашій навчальній роботі. Від імені викладачів Заліщицького фахового коледжу слова подяки організаторам семінару висловив заступник директора з навчальної роботи Михайло Сопилюк.Дякуючи організаторам семінару, він наголосив, що зразкове, високопрофесійне, яскраве, інноваційне представлення досвіду використання сучасних методик та засобів навчання у викладанні/навчанні студентів дисципліни «Економічна теорія/Політекономія» є важливою складовою удосконалення підготовки фахівців різних спеціальностей.

Всі учасники семінару побажали мирного неба і Перемоги! Висловили сподівання, що наступні зустрічі відбудуться вже в мирній Україні, в офлайн- форматі.

Ольга ТРАКАЛО,

викладачка соціально-економічних дисциплін

: