Search

Актуальність вивчення фінансового законодавства

Актуальність вивчення фінансового законодавства


 

Фінансове право є важливою та складною галуззю права і навчальною дисципліною водночас, що зумовлюється значною кількістю законів та інших нормативно-правових актів, які регламентують фінансові правовідносини.

Вивчення такої важливої галузі права, як фінансове, дає можливість студентам отримати базову підготовку з питань фінансово-правових відносин в державі, сутності фінансово-правових норм та особливостей фінансового законодавства, зокрема бюджетного, податкового, валютного, у сфері банківської діяльності, грошового обігу і розрахунків тощо.

Враховуючи складність фінансового права як навчальної дисципліни та нестабільність фінансового законодавства метою вивчення навчальної дисципліни є глибоке засвоєння студентами знань щодо специфіки фінансових відносин та норм, які регулюють ці відносини, а також опанування вміння самостійно аналізувати джерела фінансового права та вміло застосовувати їх на практиці.

Фінансові відносини можуть існувати тільки у формі правовідносин, а зміна законодавства вимагає як економічного, так і наукового обґрунтування, і тому фінансово-правова наука не повинна відставати від потреб практики.

 

Варто зазначити, що кожен громадянин повинен знати і розуміти законодавство, яке регулює фінансову діяльність держави й органів місцевого самоврядування та фінансові відносини інститутів громадськості.

В рамках тижня правових дисциплін студенти спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» взяли участь у вікторині для визначення рівня знань фінансового законодавства.

За результатами тестування, студенти показали хороший рівень знань в сфері фінансового законодавства та були нагороджені відповідними дипломами.

Знання у сфері податкового та фінансового законодавства дозволять студентам відчувати себе комфортно під час виконання професійних завдань у майбутньому.

Як сказав Солон: «Закони схожі на павутину: слабкого вони заплутують, а сильний їх прорве». Тож бажаю усім бути фінансово грамотними і відмінно володіти знаннями щодо фінансового законодавства.


 Н.В. Леоненко, викладачка фінансового права

: