Search

День відкритих дверей у форматі виїзду в школи

 

День відкритих дверей у форматі виїзду в школи

 

 

В період з 12 по 20 грудня 2022 року викладачами Заліщицького фахового коледжу проведено серію виїздів у заклади загальної середньої та професійно-технічної освіти. Метою цього заходу було представлення освітніх можливостей коледжу в рамках реалізації заходів профорієнтаційної роботи по залученню абітурієнтів до вступу на навчання у 2023 році. В ці дні викладачі коледжу та окремі студенти побували в школах, гімназіях, ліцеях та професійно-технічних училищах Тернопільської, Чернівецької та Івано-Франківської областей.

Цьому заходу передувало проведення в коледжі конкурсу серед студентів академічних груп на кращу відео-презентацію майбутньої професії. За допомогою своїх наставників та викладачів комп'ютерних дисциплін студенти створили змістовні і оригінальні відео-розповіді про Заліщицький фаховий коледж та його освітню діяльність. Ці матеріали були сформовані у відео презентацію зі зверненням дирекції коледжу, яка була продемонстрована у всіх школах. Учні дізналися: про педагогічний колектив, матеріально-технічну базу, перелік спеціальностей, умови вступу та навчання, соціально-побутові умови, змістовне дозвілля та спортивно-масову роботу в коледжі. Разом з викладачами у профорієнтаційних поїздках взяли участь студенти, учасники органів студентського співуправління Вікторія Гутман (32 гр.), Денис Андрусик (22 гр.), Мар'яна Кастранець (25Ф гр..), Петро Більський (42 гр.) та інші. Викладачі та студенти розповіли учням також про досягнення в науково-дослідницькій, пошуковій роботі і перспективи продовження навчання після коледжу у НУБіП України, структурним підрозділом якого є наш коледж.

Відвідано 37 закладів освіти, де пройшли зустрічі з більш ніж 400 учнями 9-11 класів, вчителями та дирекцією закладів освіти. Зокрема було представлено відеопрезентацї Дня відкритих дверей та надано інформацію про коледж в таких освітніх закладах:

Башта І.С. та Коропецький П.М. - Далешівський ліцей та Дубківська гімназія Чернелицької селищної ради;

Сопилюк М.В. - Саджавський ліцей Коломийської міської ради, Ланчинська гімназія Надвірнянського району;

Пронь М.Б. - Семаківська ЗОШ;

Озімінська О.Я, - Поточищенська ЗОШ І-ІІІ ступенів Коломийського району Івано-Франківської області;

Гірчак Ю. Л. – ЗЗСО І-ІІІ ступенів у с. Реваківці Чернівецького району;

Перит В. В. та Фреяк Г. Б. - опорному закладі «Більче-Золотецький навчально-виховний комплекс загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» та Золотопотіцькій ЗОШ І-ІІІ ступенів, Ліщанецькій ЗОШ Чортківського району;

Міщук Т.В. - Бабинській філії І-ІІ ступенів Киселівського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів Чернівецького району, Добрівлянській філії спеціалізованої школи І-ІІІ ст. ім. О. Маковея;

Петрів Г. В. - комунальний заклад «Гімназія с. Новосілка», Косівський ЗЗСО Чортківського району;

Стрільчук Л.В. - Товстенська, Шипівська та Лисівська ЗОШ І-ІІІ ступенів;

Сопівник Л.Й. та студентка 25гр.Кастранець Мар'яна - Ридодубівська гімназія, Королівська ЗОШ І-ІІ ступенів;

Слободян О.П. – Товстенська ЗОШ І-ІІІ ступенів,

Червоняк А. М. – КУ «Гімназія с. Бедриківці»;

Зубик І. М. – Устечківська гімназія Чортківського району;

Холодило О. І. - Заставнівська ЗОШ І-ІІІ ступенів, Заставнівська гімназія, ВПУ №24 м. Заставна Чернівецького району,

Сагайдак І.П. - гімназія с.Котівка

 

Андрусик Р.В.- Кисилівський загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів Чернівецької області

Сагайдак І.П. –  ліцей с. Гадинківці Копичинецької міської ради;

Киверига О.Ю., Олійник М.Д. -  Комунальна установа «Гімназія с. Дунів» Заліщицької міської ради, ЗОШ І-ІІ ступенів с. Городок;

Радик А.В. - Зозулинська ЗОШ І-ІІІ ступенів;

Фрасуняк В.І. - Винятинська ЗОШ І-ІІ ст.; Лопушинська О. П. – Ворвулинська гімназія Товстенської селищної ради;

Лукавецька О.М. _ Шершенівська ЗОШ І-ІІІ ступенів Чортківського району.

Ці зустрічі та інші заходи профорієнтаційної діяльності продовжуватимуться і в наступному 2023 році. Дякуємо колегам за проведену роботу та закликаємо не зупинятися на досягнутому.

Висловлюємо щиру вдячність дирекціям і вчительським колективам шкіл, гімназій, ліцеїв та професійно-технічних училищ за співпрацю. Вдячні за надану можливість взяти участь у поширенні інформації серед випускників шкіл на тему вибору майбутньої професії та закладу фахової перед вищої освіти для продовження навчання.

Запрошуємо учнів, педагогів та батьків відвідати наш коледж, отримати додаткові консультації та поради. Вчителям шкіл пропонуємо розвивати співпрацю, продовжувати обмін педагогічним досвідом та об'єднувати зусилля у спільній справі навчання і виховання молоді для розбудови нашої України.

Михайло СОПИЛЮК, заступник

директора коледжу з навчальної роботи

: