Search

Про підсумки та перспективи роботи ВСП НУБіП України

Нарада в ректораті НУБіП України

Про підсумки та перспективи роботи ВСП НУБіП України

В очно-дистанційній формі проведено нараду з директорами ВСП НУБіП України.

Вступним словом та вітанням учасників наради її відкрив Станіслав Миколайович Ніколаєнко, доктор педагогічних наук, професор, академік Національної академії педагогічних наук України, ректор НУБіП України. У своєму виступі Станіслав Миколайович наголосив на особливостях поточного періоду, в якому перебуває наша держава, та завданнях, які стоять перед колективами ВСП, що входять до складу НУБіП України. У виступі було підкреслено важливість збереження студентського контингенту та необхідність належної організації освітньо-виховного процесу.

Олександр Володимирович Санченко, начальник відділу регіонального розвитку, координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання, інформував учасників наради про організацію освітнього процесу в ІІ семестрі 2022-2023 н.р. у ВСП НУБіП України.

На нараді були заслухані виступи директорів відокремлених підрозділів НУБіП України.

Борис Степанович Павлюк, директор Заліщицького фахового коледжу імені Є.Храпливого взяв активну участь в нараді, виступивши з інформацією про діяльність навчального закладу за 2022 рік та основні напрями роботи в 2023 році. Борис Степанович відзначив, що у пешому семестрі 2022-2023 н.р. діяльність ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є.Храпливого НУБіП України» була спрямована на підтримку Збройних Сил України, національно-патріотичне, військове виховання студентської молоді, створення безпечного освітнього середовища для всіх здобувачів освіти та працівників коледжу, забезпечення ефективного навчального процесу.

У своєму виступі Борис Степанович детально проаналізував основні досягнення студентського та педагогічного колективу коледжу у навчальній, виховній роботі, заходи активної профорієнтаційної роботи, зупинився на аналізі кадрового забезпечення. У виступі були наведені приклади удосконалення соціально-побутових умов та умов проживання в гуртожитку, оновлення навчальних кабінетів та лабораторій. Було відзначено успішне виконання угод про співпрацю з українськими та зарубіжними фірмами для проведення сортовипробування насіння овочевих та зернових культур. Прозвучав у виступі і аналіз діяльності навчально-виробничого сектору коледжу та фінансового стану навчального закладу. Виконано великий обсяг волонтерської роботи по підтримці ЗСУ, і ця діяльність продовжується.

Василь Дмитрович Шинкарук, доктор філологічних наук, професор, академік академії наук вищої освіти, проректор з науково-педагогічної роботи, підсумував обговорення та визначив деякі завдання на ІІ семестр: залучення студентів випускних курсів ВСП для вступу у НУБіП України, їх реєстрації в олімпіадах університету для вступників 2023 року. Було відзначено важливість підготовки до акредитації освітньо-професійних програм, організація освітнього процесу в умовах воєнного стану та забезпечення якості освітніх послуг згідно нормативних вимог.

Станіслав Миколайович Ніколаєнко, закриваючи нараду, побажав колективам навчальних закладів, що входять до складу НУБіП України, успішної роботи у 2023 році та Перемоги народу України над російським агресором. На забезпечення цієї Перемоги повинні бути спрямовані зусилля як наших захисників на фронті, так і в тому числі колективів навчальних закладів в тилу. Адже належна організація освітньо-виховного процесу, підготовка кваліфікованих фахівців-патріотів України –це наш посильний вклад у Перемогу.

Юрій ВІЙТИК

: