Search

Про методичне забезпечення та морально-духовне виховання…

Засідання методичної ради

Про методичне забезпечення та морально-духовне виховання…

Проведено чергове засідання методичної ради коледжу. Обговорені наступні питання порядку денного:

  1. Про роботу циклових комісій коледжу щодо забезпечення студентів навчально-методичними матеріалами в умовах змішаного навчання.
  2. Особливості морально-духовного та емоційно-психологічного розвитку студентів в сучасних умовах.

Питання забезпечення студентів навчально-методичними матеріалами в умовах змішаного навчання має неабияке значення, адже освітній процес відбувається в складних умовах, як пандемії COVID-19, так і в умовах воєнного стану. Тому забезпечення перманентного навчання студентів стає особливо актуальним. Здобувачі освіти повинні мати можливість доступу до навчальних матеріалів як при проведенні очного навчання, так і при організації його в дистанційному режимі. Саме ці проблеми стали предметом обговорення на засіданні методичної ради коледжу.

Про роботу циклових комісій коледжу щодо забезпечення студентів навчально-методичними матеріалами в умовах змішаного навчання учасників засідання методичної ради інформували голови циклових комісій Олександр Холодило, Ірина Башта, Валентина Перит, Ірина Сагайдак. У виступах було проаналізовано базу навчально-методичних матеріалів, відзначено, що більшість викладачів успішно працюють над її створенням та поповненням. Недоліки та пропозиції від навчальної частини враховуються та виправляються. Було проаналізовано цифрові платформи, які використовуються при організації освітнього процесу в дистанційному режимі.

Михайло Сопилюк, заступник директора з навчальної роботи, який взяв участь в обговоренні цього питання, наголосив на тому, що стосується мотивації викладачів. Михайло Васильович проаналізував структуру освітнього середовища коледжу, підкресливши важливість можливості вільного доступу здобувачів освіти до робочих програм предметів, текстів лекцій, пакетів завдань для контрольних робіт, тестових завдань.

Борис Павлюк, директор коледжу, акцетував на тому, що голови циклових комісій зобов'язані контролювати процес наповнення навчально-методичними матеріалами. Особлива увага повинна надаватися електронним ресурсам. І ця робота повинна продовжуватися постійно.

Ігор Книш, заступник директора з виховної роботи, інформував учасників засідання методичної ради про особливості морально-духовного та емоційно-психологічного розвитку студентів в сучасних умовах. Ігор Ярославович підкреслив, що ця проблема є досить актуальною, особливо з огляду на те, що також війна вносить негативний вплив на ці процеси. Особливої уваги у виступі було надано патріотичному вихованню студентів. Активно залучалися студенти та їх батьки до волонтерської роботи, а це фінансова допомога ЗСУ, випікання булочок, печива, приготування вареників, плетіння камуфляжних сіток, надання допомоги вимушеним переселенцям. Органи студентського самоврядування організовували ряд творчих, просвітницьких та спортивних проєктів «Війна очима студентів», флеш-моби з нагоди Дня Державного Прапора та Дня Незалежності, акції на підтримку військових «Спечи пасочку для воїна», «Подаруй тепло захиснику» «Напиши побажання воїну» та ін. Війна вплинула на внутрішній стан та емоційну стабільність студентів. Було проведено ряд заходів із адаптації студентів першого курсу, Значною проблемою є втрата мотивації до навчання. Тому в цьому напрямі вже проводиться певна робота. Значна увага надається збереженню соціальної та фізичної активності.

Галина Посконюк, вихователька гуртожитку, доповнюючи виступ Ігоря Книша, відзначила, що COVID та війна вплинули на емоційний стан підлітків. Тому значна увага вихователями гуртожитку надається організації бесід з психологом, духовне спілкування, заповнення вільного часу студентів бесідами, диспутами, спортивними змаганнями, організаціями «Днів іменинника».

В обговоренні цього питання взяли участь директор коледжу Борис Павлюк та присутні учасники засідання.

З обговорюваних питань були прийняті відповідні рішення.

Юрій ВІЙТИК

: