Search

Хімія та фізика – наше життя, наше майбутнє

Хімія та фізика – наше життя, наше майбутнє


Хімія та фізика науки, що розкривають таємниці розмаїтого і загадкового навколишнього світу. Предметний тиждень розпочався з 20 березня і буде тривати до 24 березня 2023 року на базі ВСП Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого НУБіП України. Він сприяє нестандартному підходу до навчання та виховання студентів, покращенню засвоєння навчальної програми . Адже саме під час проведення предметного тижня викладачами коледжу Руснак С.Г., Хомів Н.Й. та Перит В.В. розкривається в студентів науковий інтерес до фізики та хімії, бажання їх пізнавати. Залучення студентів сприяє розширенню їх світогляду, виховує почуття власної необхідності та відповідальності. Предметний тиждень не обходитьсяся без проведення онлайн-конкурсів, вікторин, виконання дослідів інтернет- олімпіад.

У понеділок було оголошено про відкриття тижня фізико- хімічних дисциплін, у ході якого студенти І та ІІ курсів технологічного та економічного відділень ВСП Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого НУБіП України ознайомилися з планом роботи, а також з онлайн-вікториною «Чи знаєте ви хімію та фізику?», конкурсами і умовами їх проведення. Вікторина проводиться як для студентів коледжу, так і для випускників шкіл, вона охоплює як всю фізику, так і хімію. Це ігрова і розвиваюча форма діяльності, яка складається з коротких запитань і не вимагає довгих розгорнутих відповідей, активізує розумову діяльність студентів та дає можливість перевірити знання.

Під час відкриття, в понеділок, студенти також переглянули тематичні фільми «Хімія навколо нас», «Всесвіт створений з хімічних елементів».

У вівторокбув проведений онлайн-конкурс поетів «Хімія та фізика у віршах»(у творчості поетів, письменників, народній творчості). А також студенти перших курсів прийняли участь у XVII Всеукраїнській інтернет- олімпіаді на платформі "На Урок" (Весна 2023) з дисциплін «Фізика» та «Хімія». Побажаємо успіхів нашим студентам та випускникам шкіл. 


Перит В.В., викладач хімії

: