Search

Охорона навколишнього середовища - шлях до успіху і благополуччя

Охорона навколишнього середовища - шлях до успіху і благополуччя

Усе необхідне для життєдіяльності людина отримує з природи: повітря, воду, сировину для промисловості. Людське суспільство як частина природи може бути тільки в постійній взаємодії з нею. Вплив людини на навколишнє середовище є перетворюючим, що змінює її, причому далеко не завжди в кращу сторону, тому збереження природного середовища і розумна охорона природи - одна з найгостріших проблем, що стоять перед людством, особливо в сучасних умовах.

Тому сьогодні так гостро ставиться питання щодо охорони природи і раціонального використання її ресурсів? Це насамперед пов'язано з тим, що природним ресурсам планети і в Україні зокрема, вже завдано величезної шкоди. За останнє століття близько двох мільярдів гектарів земель – 15 відсотків усієї земної суші – зруйновано водою і вітровою ерозією. За всю історію людського суспільства на земній кулі знищено дві третини лісів.

Розуміючи важливість даного питання студенти коледжу власними силами стараються покращити екологічний стан території дендропарку коледжу, збільшити її на різноманітні зелені насадження.

Студенти 33 групи спеціальності «Організація і технологія ведення фермерського господарства» посадили саджанці липи біля пам'ятного знака воїнам, які загинули з зоні АТО. В недалекому майбутньому дані саджанці перетворяться у розкішні дерева, біля яких можна буде провести години дозвілля і відпочинку, подихати свіжим ароматом липового цвіту, а також помилуватися красивою гармонією затишної алеї.

Даний захід є проявом високої самосвідомості та далекоглядності студентів. Адже навіть через багато років, приїхавши на зустріч випускників, дивлячись на створену красу, можна буде згадати свої студентські роки, та оцінити значущість даної роботи.

 

 

 

Коропецький П.М., викладач агрономічних дисциплін

: