Search

Завершення Міжнародного проекту у коледжі

Завершення Міжнародного проекту у коледжі

У п'ятницю , 11 жовтня завершився Міжнародний проект « Розуміємо. Пізнаємо. Польські та українські маршрути ідентичності» між українськими та польськими студентами. Тиждень був насичений для обох груп, але неймовірно цікавий , пізнавальний та змістовний. Під час перебування у коледжі ми мали змогу брати участь у різних семінарах, дебатах, екскурсіях, заняттях креативного проектування , що були направлені на зміцнення міжкультурного діалогу, формування відносин відкритості й взаєморозуміння.

Заступник директора з навчальної роботи Сопилюк М.В. провів підсумкову конференцію на тему « Які переваги для молодої людини від вивчення двох культур, двох історій , двох ідентичностей» за участю керівника апарату районної державної адміністрації Лилика В.Д., завідувача відділу культури , національностей та релігій РДА Безушко О.М., директора Заліщицької централізованої бібліотечної системи Тракало О.Й., директора « Заліщицького районного науково- методичного кабінету» Пігреб'я Н.М. викладачів ,студентів коледжу та учасників проекту.

Головною тезою всіх виступаючих учасників конференції стало те, що даний проект сприяв обміну досвідом для студентів, налагодження контактів, розширив власну ініціативу молодих людей, активізував співпрацю між Україною та Польщею.

Цікаво та змістовно розповіли про свої враження від України та Польщі представники студентських груп обох країн - Ємілія Цибульська та Василь Олійник. У своїх презентаціях вони поділилися цікавими думками та поглядами на сучасні молодіжні тенденції. Спільною рисою обох виступів був позитивний, гарний настрій, відсутність мовного бар'єру , бо всіх єднала мова серця.

Завершальною частиною проекту стало проведення анкетування учасників та святкова вечеря. Студенти з України та Польщі , ледь здержуючи свої емоції, привітали одні одних піснями , танцями та щирими оплесками.

Вітаючи наших гостей та бажаючи їм щасливої дороги, директор коледжу Глова В.С. відзначив: « Шановні друзі ! Спільний проект між нашими навчальними закладами завершується. Але та дружба , яка зав'язалася між вами, буде продовжена і надалі. Тому, що всі учасники як з української, так і польської сторони, хотіли зробити цей обмін дієвим, цікавим, і по - родинному затишним . І Вам це вдалося.»

Рибалка Вікторія, студентка коледжу, учасниця проекту

: