Search

Школа молодого лідера-запорука успіху!

СНПЧ А7 Курск, обзоры принтеров и МФУ

Школа молодого лідера-запорука успіху!

Доброю традицією стало проведення засідань Школи молодого лідера, яка збирає найактивнішу молодь – лідерів студентського самоврядування.

Державною установою « Науково- методичний центр вищої та фахової перед вищої освіти та за підтримки ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є.Храпливого НУБіП України» було організовано онлайн – засідання Школи молодого лідера на тему: « Кращі практики реалізації міжнародної співпраці студентського самоврядування».

До заходу долучились лідери студентського самоврядування: Бучацького коледжу Подільського ДАТУ, Мирогощанського аграрного коледжу, ВСП «Бережанського фахового коледжу НУБіП України», ВСП « Технолого – економічного коледжу Білоцерківського НАУ».

ВСП Заліщицький ФК імені Є.Храпливого представив досвід роботи у реалізації програми польсько-української ради обміну молоддю «Пізнаємо.Розуміємо.Польські та українські шляхи ідентичності». Це була чудова онлайн-зустріч, під час якої найактивніша молодь України представила свої цікаві проєкти, відео-візитівки.

Починаючи ще з 2012 року ВСП Заліщицьким ФК імені Є.Храпливого офіційно було підписано угоду про співпрацю : директором коледжу В.С.Гловою та директором спілки шкіл рільничих м.Намислів паном ЯцекомПетрошеком і старостою м.Намислів паном Юліаном Кухчинським. Саме у процесі роботи делегації було вирішено питання співпраці наших навчальних закладів з практичної підготовки студентів.За сприяння спілки шкіл рільничих м.Намислів (Польща) восени 2019 року 12 кращих студентів коледжу взяли участь у реалізації даного проєкту. Протягом тижня українські студенти спільно з польськими однолітками подорожували містом Намисловом, відвідували історичні місця Кракова, Ополя, Вроцлава, створювали презентації та відеофільми, обговорювали переваги та загрози соціальних мереж,значення минулого у житті сучасної молоді. Долучалися до участі у розвиваючих квестах, співали українські та польські пісні, проводили знайомство з родинами польських ровесників.

Коли через два тижні розпочався 2-й етап проєкту в Україні, то польські друзі здійснили екскурсію в Україну, де ознайомилися з навчальним закладом, історичними місцями м.Заліщик, відвідали Черногород, пізнали українську пісню, танець та культуру. Проводили майстер- клас з писанкарства, відвідали Національний університет ім.Ю.Федьковича у м.Чернівцях, обмінювалися приготуванням національних страв.

До заходу Школи молодого лідера долучилися також і колеги з Польщі: віце-президент Спілки шкіл рільничих з міста Намислова пан Адам Губіцький і студентка цього закладу Емілія Цибульська. У своїх виступах вони відзначили, що учасникам проєкту випала унікальна нагода пізнати державу - сусіда , її систему освіти, мову, історію, культуру та звичаї. Але найголовніше -студенти отримали досвід міжнародного середовища , що має велике значення у сучасному глобальному світі. Вони поділилися досвідом роботи студентського самоврядування Спілки шкіл рільничих в м.Намислів

В ході онлайн-засідання його учасники заслухали повідомлення про співпрацю коледжів з закладами освіти країн Євросоюзу, з американським Корпусом миру. Обговорювались питання актуальності медіаосвіти та значення знання іноземної мови у професійному становленні молодого фахівця. Обговорювані питання засідання Школи молодого лідера викликали неабиякий інтерес його учасників.

З нетерпінням чекаємо на наступну зустріч!.

Тетяна Перит, голова студентського парламенту коледжу

: