Search

1 грудня - Всесві́тній день боротьби́ зі СНІДом

Всесві́тній день боротьби́ зі СНІДом вперше відзначався 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров'я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД. Із того часу цей день відзначається щорічно. Головна мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом — звернути увагу суспільства на цю проблему.

Найголовніша проблема боротьби з хворобою у нас – байдужість. Ті, кого не торкнулася ця біда, тримаються від неї подалі, остерігаючись ВІЛ-інфікованих людей. Ризик захворіти при цьому залишається таким же, але у суспільстві втрачається порозуміння, виростає штучна стіна, що ізолює тих, хто дійсно потребує допомоги.

1 грудня цього року у нашому навчальному закладі відбулось ряд заходів, головною метою яких є заклик вести здоровий спосіб життя та не бути байдужими до горя та негараздів людей з ВІЛ/СНІД! У ході акції молоді ентузіасти у холі коледжу роздавали всім охочим червоні стрічки – символи підтримки акції, взаєморозуміння та примирення з людьми з ВІЛ-позитивним статусом, поширювали серед студентів, викладачів та співробітників коледжу інформаційні матеріали з відомостями про профілактику, перебіг і шляхи передачі ВІЛ. Також протягом дня всі мали змогу переглянути соціальні ролики за даною тематикою. У бібліотеці коледжу були виставлені інформаційні матеріали з відомостями ВІЛ/СНІД.

Як кажуть, допомога однієї людини – крапля в морі. Але саме з таких крапель і складається океан. Не будьмо байдужими! Люди, які потребують твоєї допомоги – поруч! Пам’ятаймо, що кожний маленький крок назустріч один одному — це великий крок до світлого майбутнього! Дана акція стала приводом для багатьох молодих людей замислитися про своє життя та життя оточуючих, показала їхню солідарність та готовність до підтримки хворих на СНІД. Хочеться вірити, що майбутні покоління зможуть жити у зовсім іншому світі: без хвороб, війн і катастроф. Тому намагаймося уже сьогодні змінювати цей світ на краще, адже все залежить лише від нас!

Проведення нашими студентами такого роду заходів свідчить про те, що ми не байдужі та ставимося з розумінням до проблеми епідемії ВІЛ/СНІД в Україні, до людей, які живуть з ВІЛ, людей, хворих на СНІД, близьких і друзів, яких торкнулася епідемія, свого здоров’я, свого майбутнього та майбутнього своєї країни!

Студенти ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого», які долучилися до акції, довели, що вони переймаються цією проблемою, адже кожний маленький крок назустріч один одному — це великий крок до світлого майбутнього!

Качор Олег,

голова інформаційного пресцентру студпарламенту

: