Search

Екскурсія студентів I курсу економічного відділення

 Пізнання нового, цікавого та захоплюючого


Напередодні святкування 60-річного ювілею агрономічного відділення ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім.Є.Храпливого» в навчальному закладі заплановано ряд цікавих та пізнавальних заходів. В програмі святкування передбачено проведення різного роду екскурсій в передові господарства району та області.

24 вересня 2015 року студенти 14 та 15 групи економічного відділення провели цікаву та захоплюючу екскурсію в одне з найперспективніших та успішніших підприємств нашої області — ТзОВ «Бучачагрохлібпром».

Сьогодні сільськогосподарському виробництву різних форм  потрібні фахівці, які добре володіють професією, творчо мислять і самостійно вирішують виробничі питання.

Саме тому ця подорож стала цікавою для студентів економічного відділення. Адже ринок праці сьогодні вимагає чіткого визначення компетентності спеціаліста різного рівня, розкриття його професійної майстерності.

Змістовною та повчальною була розповідь нашого екскурсовода, яка розповіла про всі тонкощі виробництва продукції, а також про порядок обліку готової продукції, систему оподаткування та вплив економічних показників на фінансовий стан підприємства.

Студенти зрозуміли, що сільськогосподарське виробництво вимагає не лише фінансових затрат, але й  терпіння та наполегливої праці. 

В цьому вони переконались побувавши в яблуневому саду, який нам видався просто безкінечним. Тут діти змогли дізнатися про безліч сортів яблук, побачити метеостанцію, молоді щепи у розсаднику та дізнатись технологію вирощування і зберігання продукції. А також змогли поласувати смачними яблуками!

Наступним кроком нашої екскурсії став візит на насіннєвий завод. Тут дехто вперше побачив справжнє виробництво. Особливо цікаво було спостерігати за лущенням сої та кукурудзи. Студенти відвідали лабораторію, де побачили як проводять досліди на схожість насіння. Із захопленням всі слухали розповідь екскурсовода заводу про такі виробничі процеси: лущення, калібрування, фасування насіння.

Завершальним етапом нашої екскурсії  стало відвідання духовного центру Тернопільщини — Зарваниці.

Тут нас чекала історія про святе місце, яку з особливим натхненням переповів отець Тарас. Легенда каже: один із київських монахів врятувався від ворожих наїзників і опинився на галицькому Поділлі в лісах над річкою Стрипою. Довге скитання та нестерпний голод так знесилили його, що умиротворений надією на допомогу Божої матері, чернець заснув. У сні відкрилась перед ним райська місцина: оповита чарівним серпанком долина, погаптована різнобарвними квітами і освітлена дивним сяйвом. В його блиску з’явилась Мати Божа з двома ангелами, які мали в руках білі лілії. Чернець упав перед Пречистою на коліна. Вона із усмішкою подала йому в руки край свого омофора. Пробудившись, побачив чудову долину, оточену віночком густого лісу. Раптом у росяній траві засвітилося джерело чистої води, а над ним спалахнула небесним промінням ікона Пресвятої Діви Марії з малим Ісусом на руках.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Монах пригадав сон і склав поклін Пречистій. Це місце, де зарвав його сон, назвав Зарваницею. Згодом він збудував біля кринички каплицю і примостив у ній ікону Богоматері.

Провівши екскурс в історію, отець Тарас запросив нас до Надбрамної церкви. Тут він прочитав проповідь, окропив нас свяченою водою та благословив на добру дорогу. Також студенти та викладачі приступили до Святої сповіді та Святого причастя.

Повертались ми додому сповнені нових знань, вражень та емоцій!


Глова Г.Р., Красій Н.Я. — куратори груп

Стрільчук Л.В. — зав. економічного відділення


 

: