Search

За чисті береги

Продовжується безстрокова екологічна акція «За чисті береги». 11 листопада 2015 року на берег річки Дністер м. Заліщики, висадився десант студентів ВП НУБіП України Заліщицького аграрного коледжу у кількості 36 чоловік з викладачами та працівниками НПП «Дністровський каньйон».
Метою заходу є не лише прибирання. Так, організатори прагнуть привернути увагу громадськості до екологічних проблем, виховання культурного і усвідомленого ставлення молоді та громад до природи, зокрема до річок.

Психологію ставлення до навколишнього середовища молодої людини ще можна змінити, тому ми намагаємось залучити до проекту якнайбільше молоді, адже сподіваємося, що юнаки, які візьмуть в ньому участь, змінять своє ставлення до екологічних проблем.
Щороку, після весняних паводків, курортних сезонів, на берегах Дністра залишаються тонни сміття. Причиною цього є байдужість як відпочиваючиш, які залишають після себе неприбрані ділянки, так людей, що живуть біля цих водойм і користуються нею. Їх спільна відповідальність у справі збереження річок відіграє вирішальну роль, тому проект спрямований саме на них.
Місця проведення акцій обрано не випадково. Територія розташована безпосередньо в межах національного природного парку «Дністровський каньйон», яка тим не менш, так само засмічені. Лише на невеликій півкілометровій ділянці молодь зібрала більше 25 мішків сміття.Відтак результатом заходу стануть не лише очищені території, привабливі для туристів, але й збереження національного природно-заповідного фонду.


Баран А. В., викладач екологічних дисциплін

 

: