Search

День знань в коледжі

Свято Першого дзвоника і День знань цьогоріч розпочав освітянський флагман Заліщиків – аграрний коледж ім. Є. Храпливого НУБіП України. Святково і гамірно було в приміщенні РБНТ, в залі якого зібралися студенти, викладачі, батьки. Серед гостей – парох церкви св. Покрови о. Іван, голова РДА Б. І. Шипітка, керуючий відділенням «Укрсиббанку» С. М. Триюда, керуючий відділенням банку «Надра» А. В. Нагуляк та інші.

Звичайно, в центрі уваги присутніх опинилися новоприйняті першокурсники. 320 вступників приступлять до навчання в цьому навчальному році. Серед них майбутні бухгалтери, агрономи, фермери, спеціалісти комп’ютерної справи та комерційної діяльності. Навчальна програма коледжу дозволяє отримати освіту бакалаврського рівня, тому серед студентів є й ті, хто продовжує навчання, вже отримавши диплом молодшого спеціаліста.


Щиро вітав присутніх о.Іван, який звернувся до них з божим благословенням, а з занепокоєнням про сьогоднішній важкий час для України говорив Б. І. Шипітка. Проте він висловив тверду впевненість у незламному дусі нашого народу, а колективу побажав успіхів у навчанні та вихованні майбутніх спеціалістів.

Вже традиційними складовими проведення свята стали виконання студентського гімну «Гаудеамус» та вручення символічних «студентського квитка», «книги знань» та «ключа до її осягнення».

Від імені батьків з настановами звернулися зі сцени О. І. Ільків та І. М. Макух, які привітали присутніх запашним короваєм на рушнику. Ще була напівжартівлива «клятва студента». У виконанні Тетяни Арсенчук прозвучала «Молитва за Україну».




Сьогоднішній державі потрібна особлива підтримка. Лейтмотивом проведеного свята прозвучала думка про те, що тільки максимальна концентрація кожного, згуртованість і впевненість у перемозі можуть принести успіх. Перед нами нелегка праця. Але, як побажав присутнім заступник директора М. В. Сопилюк, всім нам сили духу, життєвої наснаги, Божої ласки в навчанні, праці і боротьбі.

Зворушливо звучали на святі пісні у виконанні Вікторії Червінської та Івана Мантуляка. Майстерно провели свято ведучі Ірина Стефин та Олександр Кучер.


Юрій Війтик - викладач коледжу



- Переглянути більше фотографій -

: