Search

«Час невпинно летить і минає, його кроків ходу незабудь… »

Є на світі прекрасний мальовничий край, розташований на півдні галицького Поділля, що купається  у вічному Дністрі, зігрітий щедрим сонячним промінням, багатий щедрістю української душі, славний неповторними краєвидами та працьовитістю людей, що живуть тут, неповторне у своїй красі місто Заліщики.

Саме тут розташований Відокремлений підрозділ національного університету біоресурсів і природо користування України «Заліщицький аграрний коледж імені Євгена Храпливого», який за час свого існування надбав велику і цікаву біографію.

Зародившись від школи садівників ще на початку минулого століття, навчальний заклад за тривалі роки діяльності  накопичив славних традицій, науково-навчального досвіду та гарний людський потенціал працівників та студентів.

На минулому тижні у коледжі відбувся ряд заходів присвячених 60 річчю створення агрономічного відділення і дню працівників освіти.  У четвер 8 жовтня 2015 року відбулося літературно-музичне дійство «Час невпинно летить і минає, його кроків ходу незабудь… »

Історія будь-якого навчального закладу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними в його житті. Ми повинні пам’ятати і не забувати, адже хто не знає минулого, той не вартий майбутнього.

У навчальному закладі поділ на відділення започатковано у перші повоєнні роки,  було два відділи: плодоовочевий і відділ механізації. З  листопада 1955 року почато підготовку агрономів – рільників і відкрито нову спеціальність «Агрономія». Завідувачем агрономічного відділення 18 років працював спеціаліст вищої категорії, викладач – методист, відмінник освіти України Іван Володимирович Білінський. 

Сьогодні відділення очолює викладач вищої категорії Роман Васильович Андрусик.

Хочеться висловити теплі щирі слова подяки  Любов Йосипівні Сопівник за її багатогранну працю та великий внесок у розвиток агрономічного відділення, будучи студенткою нашого коледжу колишнього радгоспу - технікуму перейнялася його проблемами. З молодих років   вона працює вчителем – наставником.

Багато зусиль у вихованні та навчанні студентів докладають викладачі агрономічного відділення, які вміло поєднують теорію і практику, беруть активну участь в обласних, регіональних науково – практичних конференціях, вміло залучають студентів до науково – дослідної та пошукової роботи  - це викладачі з великої букви, які досконало володіють новинками новітніх технологій вирощування сільськогосподарських культур. 

«Життя продовжується. Молодь переймає досвід старшого покоління і крокує із сучасністю вперед, опираючись на кращий досвід минулих поколінь викладачів, працівників та студентів навчального закладу. 

Адже ви, педагоги є творцями майбутнього. Тож вітаємо вас з професійним святом – «Днем вчителя»» - саме такі слова звучали для наших педагогів. 

Бажаємо всім педагогам, щоб освітянська нива родила добрим збіжжям – випускниками, а студенти завжди згадували вдячними словами своїх викладачів.

На свято були запрошені гості, викладачі, працівники коледжу та студенти.


Викладачі коледжу - О.Р.Бачук, Н.Я.Сидорчук, С.П.Симака.

: