Search

Честь і слава праці хлібороба!

Очевидним є факт,що душа України-насамперед в українському селі. І тому відзначення свята сільського трудівника або ж Дня працівників сільського господарства має для держави Україна свій особливий зміст. Неабияке відношення до цього свята має колектив ВП НУБіП України “Заліщицький аграрний коледж ім. Євгена Храпливого». До початку нинішнього століття навчальний заклад мав статус радгоспу-технікуму і потужно входив до еліти АПК району. Для справжньої “кузні” дипломованих фахівців агросектору економіки відзначення свята стало традиційним і органічним. Інколи його об’єднували для аграріїв району саме на базі коледжу.

І  цьогоріч актовий зал коледж був заповнений студентами,викладачами і,звичайно,трудівниками навчально-виробничої частини,яка хоч і нечисленна,та успішно справляється з покладеними на неї завданнями. Були і гості: голова РДА Б.І.Шипітка,начальник управління агропромислового розвитку РДА І.М.Тимчук,голова Асоціації фермерів району І.М.Марусяк.

“Рідна Тернопільщина”- саме ця задушевна мелодійна пісня у виконанні гурту «Браво» прозвучала у пролозі святкового концерту,і саме цим було задано тональність всього,що відбувалося згодом. А згодом звучали слова вшанування трудівників,від яких багато залежить в нашій державі. Як відзначив у своєму виступі директор коледжу В.С.Глова,аграрний сектор вирішує частину проблем в Україні,даючи роботу значній частині населення ,забезпечуючи країну продуктами харчування. Він коротко охарактеризував роботу навчального закладу,який органічно поєднує навчальні і виробничі процеси. Аналізуючи виробничі показники,Володимир Степанович особливо підкреслив те,що основне призначення виробничої частини-це практичне навчання майбутніх фахівців. Тому й таке різномаїття вирощуваних на полях коледжу сільськогосподарських культур. У виступі було детально перераховано спеціалістів,які причетні до цієї ділянки роботи,очолюваної заступником директора Я.В.Романовичем. І кожен з них на своєму місті ретельно виконує покладені на нього обов’язки. Слова вдячності прозвучали і на адресу викладачів  і студентів,які навчаючись,активно прилучаються до виконання виробничих завдань.

У виступі Б.І.Шипітка разом з теплими привітаннями були озвучені декілька моментів бачення дальшого розвитку аграрного навчального закладу. Зокрема,він відзначив важливість як навчання,в тому числі практичного,так і виховання. Актуальною залишається робота в напрямку застосування новітніх технологій,що означатиме крокування в ногу з життям. Коледж дивовижно поєднує педагогіку і виробництво сільськогосподарської продукції. Тому обґрунтовано на базі коледжу планується проведення районного форуму виробників сільськогосподарської продукції всіх форм власності. Борис Іванович  відзначив,що наша доля в наших руках.

На урочистому зібранні було відзначено не тільки виробничників,але й студентів,майстрів практичного навчання,звучали музичні вітання.

Номери концертної програми виконувались на високому професійному рівні. Зачарували присутніх пісні у виконанні випускниці коледжу,нині студентки  НУБіПУ  Вікторії Червінської (“Києве мій”),Оксани Мацинської (“Це моя і твоя Україна”). Особливо тепло був сприйнятий виступ в дарунок жінкам -трудівницям у виконані юнацького вокального гурту “Соколи”(“Пшениця колоситься”). А особливо запальними піснями вітали присутніх учасниці гурту “Веселі дівчурики”.В тональність концерту вдало вплелися танцювальні візерунки дуетів Світлани Олейнич і Василя Остапишина (вальс “У вирі почуттів”),Марії Долик і Володимира Іваненка (“Ой під вишнею,під черешнею”),а також “Вибиванка” у виконанні танцювальної групи “Хлібодари”. У фіналі концерту звучали вдячні слова за нелегку працю,побажання втілення в життя планів,задумів та сподівань на благо розквіту рідної України. Хід концерту супроводжувався відеофрагментами,слайдами із повсякденної праці аграріїв,практичних занять студентів. Проведення святкового вечора забезпечили організатори: викладачі Валентина Перит та Галина Фреяк,художні керівники Світлана Тарасевич,Лариса Вилка та Олег Мартинчук,ведучі Ярослава Дубрівна та Тарас Савків.

Дирекція ВП НУБіП України "Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого" приєднується до теплих слів привітань. І дай нам, Боже, щасливо дочекати і на той рік сіяти,орати, щоб здорові були урожай збирати!
Хай обходять нас стороною природні стихії, а наші родини живуть у сімейному затишку, щасті, благополуччі та при доброму здоров’ї та мирі! І пам’ятаймо: житиме село-житиме Україна!


Юрій Війтик, викладач ВП НУБіП України "Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого", член НСЖУ

 

: