Search

Прапор України – прапор миру!

Нещодавно наш коледж отримав сертифікат «Активному учаснику встановлення рекорду Гіннеса Заліщицькому аграрному коледжу ім. Є. Храпливого»  за участь у реалізації проекту "Прапор України - прапор миру!" - створення найбільшого у світі прапора з квітів. Ця акція проводилася з ініціативи  засновника газети "Сільський вісник" Сергія Андрєєва, фахівців і ентузіастів справи квіткової інсталяції, підприємців та багатьох небайдужих українців. В цій акції були задіяні районні і обласні центри всієї України, які формували набори квітів для прапора. Долучився до цієї справи і наш коледж.

В коледжі з ініціативи завідувача практичним навчанням О.М. Андрусик, викладача О.Р. Бачук та студентів було організовано посів і вирощування трьох видів квітів з насіння наданого фірмами учасниками проекту, що передбачалося умовами  участі в ньому. Частинки прапора з квітів демонструвалися у понад 100 районних центрах з 15 по 20 серпня. А з 18 до 21 серпня - в обласних центрах.

У День Державного прапора України 23 серпня 2016 року на території Національного музею народної архітектури та побуту в Пирогові відбулася Всеукраїнська акція «Прапор України — прапор миру!». В цей день було представлено і зафіксовано у Книзі рекордів України та Книзі рекордів Гіннеса найбільший у світі прапор з квітів площею 13075,1 квадратних метрів. Квітковий стяг цвів майже два місяці: організатори домовилися з підприємцями підтримувати квіти до перших морозів. Після святкувань частину прапора подарували районам Києва для озеленення.

А через деякий час підтвердження про участь в цій пам’ятній події прийшло і в наш навчальний заклад. Так  в  черговому символічному досягненні українців серед народів світу вплелася і часточка праці викладачів і студентів нашого коледжу.

М. Сопилюк, заступник директора коледжу з навчальної роботи

: