Search

20 лютого – День Героїв Небесної Сотні

20 лютого – День Героїв Небесної Сотні

А український дух – ординцям не убити,
Народ наш був і є – в нас європейська путь!..
Бринить життя струна;
весна, і зійде жито.
Й герої серед нас, бо в пам'яті живуть!

Я.Ткачівський

20 лютого вся Україна у глибокій журбі за Героями Небесної Сотні, а також за воїнами, які захищають кордони нашої держави на Сході та котрі не повернулися до своїх сімей.

Уже третій рік Україна живе іншим життям, іншими цінностями після «тих» подій, які розділили історію нашої країни на до і після. Саме в ці дні, три роки тому, під час Революції Гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку. Основною рушійною силою на Майдані була молодь і студентство, які змусили змінюватися все суспільство. Уболівання за подальшу долю України, за її соборність і державну незалежність консолідувало країну. 

Своє життя віддали найкращі представники нації, більшість з них – молоді - ті, хто лише починав жити. Відтоді загиблих учасників акції протесту стали називати «Небесна Сотня».

Небесна Сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і вдячність за все, що її бійці зробили для нас. Вони пожертвували своїм життям за щастя інших, за кращу долю для своєї держави.

В пам'ять про полеглих за майбутнє України та з метою вшанування Героїв Небесної Сотні у ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» проводиться низка інформаційно-масових заходів присвячені пам'яті загиблим євромайданівцям. У фойє коледжу викладачами суспільно-гуманітарних дисциплін, сформована книжково-ілюстративна виставка, кураторами академічних груп проведено інформаційно-просвітницькі години для студентів коледжу, організовано перегляд відеофільмів «Небесна Сотня Євромайдану – герої не вмирають» та «Небесна сотня. Східні ангели». Також колектив коледжу разом із студентами взяли участь у загальноміських заходах із вшанування загиблих Героїв на Майдані.

Не забути! Не зрадити!

Вони з нами – світлі воїни Небесної Сотні.

 

І.В.Костур

: