Search

Піст – це час роздумів і покаяння

Піст – це час роздумів і покаяння

Піст – це час роздумів і покаяння для кожного християнина. Однією важливою молитовною практикою під час посту є Хреста Дорога. Уже традиційно, у ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» проводиться Хресна дорога тернистого шляху Ісуса Христа.

У актовій залі коледжу зібрались студенти усіх курсів і спеціальностей, викладачі та працівники господарської служби ті, хто прагнуть пошуку дороги до Господа нашого Ісуса Христа, і ще для того, щоб хоч на частинку своєї душі прихилитися до Бога, ті, хто має бажання співучасті і допомоги іншим у важкі хвилини життя. Хто прагне стати сам на сам з собою, щоб зазирнути у свою душу і промовити до нашого Творця: «Укажи мені, Боже, той шлях, ту пречисту дорогу до Тебе, аби нам, дітям нашим і онукам, та й всьому роду України стати ближче до Тебе».

Студенти коледжу: Вольська В., Остяк М., Костів І., Худоб'як Н., Мартищук І., Саламандрик С., Савків Т., Красій М., Репа Я., Страмик В. зуміли передати глибокий духовний зміст Хресної дороги. Чудовий спів викладачів коледжу Тарасевич С.Я., Сопівник Л.Й., Атаманчук Л.А., Ємчук Н.В. та інструментальний дует скрипки і фортепіано у виконанні сестри Христини, служебниці Непорочної Діви Марії і викладача музичної школи Гринишин О., які супроводжували кожну стацію зворушивши присутніх до глибини душі, заставивши задуматися про цінність життя, дарованого Богом.

Ми уявно пройшли Хресною дорогою разом з Ісусом Христом, під час якої він падав за наші гріхи, за наше спасіння. 14 стацій допомогли нам пройти разом з Ісусом Христом його хресний шлях, перейнятися його тривогами і відчути його душевний біль, біль тілесних ран. На цій дорозі ми відчули страсті Господнього Сина і багатостраждальні материнські муки Пречистої Діви Марії, і зрозуміли, що Бог любить нас, тому що довів свою любов тим, що послав свого Сина Єдинородного на землю, «щоб кожен, хто увірує в Нього, не загинув, але мав життя вічне», показавши, як із-за любові до нас, грішних, Син Божий вмер на хресті.

І.В.Костур

: