Search

На поклін до Зарваниці

На поклін до Зарваниці

Триває піст - час покаяння, очищення і навернення. Це є особиста нагода, коли ми можемо разом роздумувати над Страстями Господніми, йти разом з Ісусом Хресною Дорогою, з Ним вмерти і воскреснути до нового життя. Це нагода попросити прощення, бо Він постраждав за всіх нас, а нині кожного з нас кличе до добра і любові. Тому студенти 26 групи ВП НУБіП «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» разом із куратором Ситник Г.М. та викладачем культурології Гойман В.І. відгукнулись на цей поклик і здійснили поїздку до Марійського духовного центру в Зарваниці. Нас зустрів отець Тарас. Його розповідь про Зарваницю – сакральне місце, що за своїм релігійним та історичним значенням стоїть поряд з Києво-Печерською, Почаївською та Святогірською лаврами і вважається провідним християнським центром України, була цікавою і повчальною.

Разом пройшли Хресною Дорогою. Картини Христових страждань заставили всіх задуматись над тим болем, який втерпів Христос за кожного з нас, а також дати відповіді на питання: чи ми сьогодні не  катуємо, не розпинаємо Ісуса своїми гріхами? Чи не проливаємо Його святу кров, ранячи Серце нашого Спасителя?

Тому за тиждень до ПАСХИ відпустіть із серця образи. Пробачте все своїм близьким, і ваша душа звільнить багато місця для любові, якої всі так потребуємо.

 

Ситник Г.М., Гойман В.І., викладачі коледжу

: