Search

На часі профорієнтаційна робота серед молоді

На часі профорієнтаційна робота серед молоді

Мотивація професійного вибору, відношення студента до навчального закладу, його професійна орієнтація і життєві плани в багатьох випадках залежать від інформації, яку він отримає на найбільш важливому етапі складного та суперечливого процесу професійного самовизначення.

Впродовж всього навчального року в школах Чортківського району, а також в школах нашого міста та області ведеться робота з презентації закладу та інформування учнів про їх можливості, перспективи у подальшому житті при отриманні професій у ВСП «Заліщицький фаховий коледж ім. Є. Храпливого НУБіП України».

Проблема вибору професії завжди була актуальною й залишається такою в сучасних умовах. Яку професію обрати – одне з головних завдань у житті кожної людини.

З метою полегшення вибору майбутньої професії днями відбулася профорієнтаційна зустріч учнів 9-х та 11-х класів Синьківської ЗОШ І-ІІІ ст., Зозулинської ЗОШ І-ІІІ ст., та Торської ЗОШ І-ІІІ ст. з викладачами технологічного відділення Заліщицького фахового коледжу, які розповіли старшокласникам про професії, що можна здобути в закладі освіти, особливостями вступу та умовами навчання.

Під час зустрічі викладачі окреслили перспективи й можливості, які пропонує коледж. Наголосили на конкурентоспроможності спеціалістів, які навчаються в коледжі, на ринку праці, можливості поєднання умінь, навичок та здібностей на практиці, подальшому навчанню випускників коледжу у Національному університеті біоресурсів і природокористування України та інших вищих навчальних закладах, можливості отримання додаткових робітничих професій та можливості навчатися за дуальною формою здобуття освіти, де навички і здібності студентів переплітаються з практичним досвідом на провідних підприємствах Тернопільщини.

Учнівську молодь зацікавила інформація, якою поділилися представники коледжу, адже йшлося також про особливості вступної кампанії-2024.

Викладачі ВСП «Заліщицький фаховий коледж ім. Є. Храпливого НУБіП України» щиро сподіваються, що їхня робота допоможе старшокласникам зробити правильний вибір.

Висловлюємо щиру вдячність керівництву вищезазначених навчальних закладів за надану можливість провести цю корисну зустріч та поділитися інформацією з майбутніми абітурієнтами.

Алла РАДИК, викладач еколого – біологічних дисциплін

Роман АНДРУСИК,

завідувач технологічним відділенням

: