Search

Онлайн-вікторина «Гроші чи товар?»

Онлайн-вікторина «Гроші чи товар?»


Економіку щоб знати, потрібно плідно працювати!
Діяти активно, думати оперативно,
сперечатись доказово для усіх обов'язково!


Розуміння змісту економічних явищ потрібне кожній людині не менше, ніж знання з хімії чи фізики, математики чи біології. Людина живе у світі економічних явищ: вона купує і продає, отримує доходи і сплачує податки, керує і підпорядковується управлінським рішенням, споживає і заощаджує, наймається на роботу і розпочинає власну справу. Зрозуміло, що краще, коли людина чинить ці дії свідомо, раціонально використовуючи власні сили та ресурси, обирає із багатьох важливих рішень найдоцільніше. Усе це і спонукає до опанування знаннями з економіки, студентами ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого» НУБіП України.

Нас оточують товари, гроші, ринок. Щодня ми бачимо продавців, а самі виступаємо в ролі покупців. Ми являємося учасниками економічних відносин навіть не задумуючись про це. Економіка це цікава наука, основи вивчення якої ми отримуємо на другому курсі навчання.

Економіка – це наука про господарство, а саме про організацію та управління виробництвом, ефективне використання ресурсів, збут і споживання товарів, це сукупність знань, які дозволяють відповісти на три взаємозалежних питання:

1) що необхідно виробляти, тобто які товари, продукцію, послуги, роботи і в яких кількостях;

2) як виробляти, тобто хто повинен виробляти, за допомогою яких ресурсів і які технології при цьому застосовувати;

3) для кого виробляти, кому повинні бути призначені вироблені товари та послуги, хто їх зможе продавати.

Тому сьогодні, в рамках тижня економіко-комерційних дисциплін студентам першого і другого курсів коледжу та учням випускних класів шкіл, пропонується взяти участь у вікторині під назвою: «Гроші чи товар?», за посиланням:


Онлайн-вікторина "Гроші чи товар?"


Вікторина широко розповсюджена серед молодих людей. Проводиться зокрема на заняттях предметних гуртків. Цінність її в тому, що вона розвиває винахідливість і активність, сприяє розумовому вихованню, кмітливості, допомагає виявляти знання здобувачів освіти в економічній сфері.

Метою вікторини є поглибити знання з основних економічних понять, показники, формування наукових знань активності та самостійності при вивченні дисципліни: «Економіка підприємства».

Економічні знання потрібні як кожній людині (раціональна поведінка у споживанні та використанні індивідуальних заощаджень; уміння орієнтуватись у сфері бізнесу, прийняття доцільних рішень при виборі сфери зайнятості), так і суспільству у цілому.

У кінці тижня будуть оголошені підсумки вікторини, та відзначені студенти які набрали найбільшу кількість балів.


Киверига О.Ю., Визнюк У.П., викладачі економічних дисциплін

: