Search

Відкрите заняття з освітнього компоненту «Економічного аналізу»

Відкрите заняття з освітнього компоненту

«Економічного аналізу»


28 лютого 2024 р. в режимі он-лайн відбулося відкрите лекційне заняття з освітнього компоненту «Економічний аналіз» на тему: «Аналіз виробництва продукції, робіт і послуг». 

Лекційне заняття було проведено дистанційно, із використанням платформи Google Classroom. Візуальний супровід заняття забезпечувався презентаційними матеріалами.

Метою заняття було сприяти формуванню у здобувачів освіти ключових компетентностей: здатності до пошуку, оброблення та аналізу інформації з різних джерел; здатності аналізувати економічні події та явища з урахуванням сучасних теоретичних та методичних основ обліку і оподаткування; розвивати навички визначення та аналізу основних фінансово-економічних показників діяльності підприємства для виявлення внутрішніх резервів раціонального використання матеріальних, трудових і фінансових ресурсів, а також виховувати у здобувачів освіти відповідальне відношення до отримання професійних знань.

У ході лекції було розкрито актуальні питання, що пов'язані з особливостями аналізу виробництва продукції рослинництва та тваринництва, етапи проведення аналізу, інформаційна база аналізу, шляхи збільшення обсягу виробництва продукції рослинництва та тваринництва, а також показники як характеризують обсяг продукції сільського господарства, надано пояснення, як вимірюються ці показники

Для досягнення мети на занятті застосовані різноманітні методи: експрес опитування, метод демонстрації матеріалу, дискусія, розв'язування проблемних задач.

В ході лекційного заняття здобувачі освіти продемонстрували належний рівень оволодіння програмним матеріалом, активно приєднувалися до обговорення актуальних питань, які розглядалися в ході заняття. Особливо активними були студенти Бульдяк Юлія, Гуцал Вікторія, Глова Володимир, Корнят Юлія, Колодій Мар'яна.

Присутні на занятті представники циклової комісії економіко-комерційних дисциплін, навчально-методичного кабінету, адміністрації коледжу позитивно оцінили рівень проведення заняття та його значення для активізації фахової підготовки здобувачів освіти.


Уляна ВИЗНЮК, викладач економічних дисциплін

: