Search

У тепличному господарстві коледжу - початок весняних робіт

У тепличному господарстві коледжу - початок весняних робіт

Настала весна, земля прокинулась від важкого зимового сну. На полях запарувала волога – пора розпочинати весняні польові роботи.

В народі недаремно кажуть, що весняний день цілий рік годує. Запізнення з початком польових робіт може призвести до непоправних втрат майбутнього урожаю.

У ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого НУБіП України» розпочалися роботи на колекційно-дослідних ділянках та навчальному парниково-тепличному господарстві. До виконання певних операцій на даному етапі приєдналися і студенти коледжу. Вони під час проходження навчальних практик засвоюють основні елементи та технологічні процеси вирощування овочевих культур у закритому ґрунті.

Здобувачі освіти 32, 32-С груп технологічного відділення під час проходження навчальної практики з овочівництва під керівництвом керівників практики проводили підготовку теплиць та парників до вирощування ранніх овочевих культур та розсади томатів, огірків, перцю, баклажанів, кавунів.

Перед проведенням роботи студенти пройшли інструктаж з техніки безпеки. Завідувач тепличним господарством Ольга Покляцька ознайомила студентів з технологічними процесами вирощування овочів у теплиці, порядком проведення робіт та основними вимогами їх виконання.

Для успішної роботи з обраної спеціальності сучасний молодий фахівець поряд із глибокими теоретичними знаннями повинен мати необхідні уміння і навички для ефективного їх застосування на практиці. Досягається це шляхом практичної підготовки студентів у процесі навчання. Отже, практична підготовка поряд з навчальними заняттями і самостійною роботою є однією із важливих форм організації освітнього процесу, від якості якої залежить конкурентоздатність випускників фахових коледжів на ринку праці.

Петро КОРОПЕЦЬКИЙ, викладач агрономічних дисциплін

 

: