Search

Відвідали Візит-центр «Вулик»

Відвідали Візит-центр «Вулик»

Завжди цікавими і пізнавальними є зустрічі з відомими особистостями нашого краю. В рамках проведення Тижня соціально-гуманітарних дисциплін, присвяченого 125-річчю Національного університету біоресурсів і природокористування України, 125-й річниці заснування ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є.Храпливого» та 125-річчю від дня народження Євгена Храпливого у Візит-центрі «Вулик» відбулася зустріч студентів 14-ОЕ, 31-К груп з Мариною Іванською – керівником центру, волонтером, випускницею нашого коледжу 2004 року, Олексієм Перепелицею – лейтенантом поліції, внутрішньопереміщеною особою з міста Нова Каховка.

Зустріч розпочалася з вітального слова Марини Іванської, яка розповіла про діяльність Візит-центру «Вулик», волонтерську роботу, про отримані знання в коледжі, що стали стартом в її сьогоднішній професійній діяльності.

Представник поліції Олексій Перепелиця проінструктував студентів про правила поведінки під час літніх канікул в умовах воєнного стану, у громадських місцях, поводження з небезпечними предметами, пожежі, паводках (на прикладі техногенної катастрофи, у зв'язку з підривом окупантами Каховської ГЕС), у лісі, на воді.

У дружній невимушеній атмосфері студенти спілкувалися про функції поліції на деокупованих територіях, перевірку на причетність до військових злочинів місцевого населення, виявлення колаборантів, документування правопорушень, розмінування територій. Також цікавило студентів питання про правила водіння та користування різними транспортними засобами, про заборону вживання тютюнових і спиртних напоїв і міру покарання за вчинені правопорушення.

З захопленням студенти переглянули відеоролик: «Рік незламності», що спонукав задуматись над сучасними подіями в Україні.

Студенти долучилися фінансово до підтримки ЗСУ.

Студенти та куратори груп висловлюють вдячність Марині Іванській та Олексію Перепелиці за організовану зустріч, позитивні враження і сподівання на майбутню співпрацю.

Ольга КИВЕРИГА, Ольга ТРАКАЛО, куратори 14-ОЕ,31-К груп

: