Search

ХРЕСНА ДОРОГА МОЄЇ УКРАЇНИ

ХРЕСНА ДОРОГА МОЄЇ УКРАЇНИ

Коли ж серце стогне від ран світу цього

і стікає вже кров'ю,

а відчай хоче зруйнувати твою оселю –

поринь в серце Ісусове.

Наближається до завершення період Великого посту, який передує великому християнському святу – світлому Воскресінню Христовому – Великодню. 

Ось уже декілька років поспіль, з метою духовної віднови та поширення християнських цінностей, викладачі та студенти Відокремленого структурного підрозділу «Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого Національного університету біоресурсів і природокористування України» проводять театралізовану «Хресну дорогу», яка сприяє зближенню людей з Богом, дає можливість задуматися над духовним життям перед Великоднем, до якої залучають не тільки колектив навчального закладу, але й парафіян. Цього року студенти та викладачі коледжу провели «Хресну дорогу» в церквах Покрови Пресвятої Богородиці та Пресвятого Серця Христового м.Заліщики.

 Молитва Хресної дороги – це час задуматися над своїм духовним життям, споглядаючи на Ісуса, який несе свого хреста на Голгофу.

Хресна дорога, пройдена Ісусом, – це шлях очищення душі кожного християнина, в ім'я якого здійснив свій жертовний вчинок Христос. Кожна подія, яка відбувалась на цьому стражденному шляху, вчить, кожна стація формулює перед нами завдання і вказує, як ми повинні діяти і чинити в житті.

Хресну дорогу жертвуємо за всіх тих, хто страждав і страждає в цій війні, щоб їхні страждання жертвувати Отцю, єднаючи їх зі Стражданням Його Сина. Роздумуючи над терпіннями Господа нашого Ісуса Христа та невимовними стражданнями його матері Діви Марії, студенти згадували також наших захисників, які віддали життя за Україну, матерів загиблих воїнів, дітей-сиріт, волонтерів, рятувальників, медичних працівників, цивільних жертв цієї війни.

Зі зворушливими промовами та словами вдячності отець Іван Сендзюк з церкви Покрови Пресвятої Богородиці та парох церкви Пресвятого Серця Христового отець Роман Бронецький звернулись до дирекції в особі Бориса Павлюка, викладацького та студентського колективів коледжу, зазначивши високу духовність та національну свідомість навчального закладу.

Для всіх нас Хресна дорога стала зустріччю із Христом, який об'єднує та обдаровує Своєю любов'ю, часом роздумів про Його страждання і про внесок кожного у Перемогу.

Сьогодні вся Україна приходить на гору Голгофу, схиляючись перед зболеним Ісусом. На цій Хресній дорозі просимо Господа допомогти Україні, її мужнім захисникам, щоби могли знести всі випробування. Просимо, щоб у серце кожного прийшов мир, спокій і така очікувана Перемога.

Духовний захід підготували: Ольга Киверига, Леся Лукавецька, Ольга ТРАКАЛО викладачі, куратори 24-Е, 35-ПЕ, 41-К груп;  Ірина Сагайдак, викладач, керівник літературного гуртка; Наталія Гнатяк, працівник бібліотеки; Світлана Тарасевич, художній керівник; Олег Мартинчук, звукорежисер; Олег Озімінський, відеооператор.

Ольга КИВЕРИГАЛеся ЛУКАВЕЦЬКА, Ольга ТРАКАЛО, викладачі

коледжу

: