Search

Відкрито фотовиставку історії навчального закладу

125 річниці коледжу присвячується

Відкрито фотовиставку історії навчального закладу

Один з найстаріших навчальних закладів Тернопільщини відзначає 125 річницю свого заснування. За цей час він пройшов шлях від садівничої школи до фахового коледжу імені Є.Храпливого, що входить до складу Національного університету біоресурсів і природокористування України. Більше століття заклад готує фахівців для аграрного сектору економіки. Весь цей славний шлях зафіксовано в численних світлинах. Разом з розквітом курортного містечка Заліщики на 30-і роки минулого століття припадає і розквіт садівничої школи. Нове дихання отримав коледж, ввійшовши до складу Національного Аграрного університету (нині Національний університет біоресурсів і природокористування України). Історія навчального закладу знайшла відображення у численних фото, частина з яких ввійшла до матеріалів фотовиставки, яку урочисто було відкрито в навчальному закладі. Основою для виставки послужили насамперед матеріали, зібрані істориком, літописцем нашого краю та навчального закладу, заступником директора коледжу з навчальної роботи Михайлом Сопилюком.

На урочистому відкритті фотовиставки присутніх вітали директор коледжу Борис Павлюк, , заступник директора з виховної роботи Ігор Книш, Виступили два покоління викладачів в особі Любові Сопівник та Галини Петрів, доля яких нерозривно пов'язана з навчальним закладом.

Відкриття фотовиставки – це тільки початок відзначення 125 річниці навчального закладу, такого сивочолого та завжди молодого завдяки багатоголосому студентству, яке щодня заповнює аудиторії, та згодом, ставши випускниками, примножує його вікову славу.

Юрій ВІЙТИК

: