Search

Заліщицький коледж зустрічає майбутніх абітурієнтів

Заліщицький коледж зустрічає майбутніх абітурієнтів


 

Травневого, по-весняному теплого і сонячного дня – 5 травня 2023 року, ВСП Заліщицький ФК імені Є.Храпливого НУБіП України відчинив двері для абітурієнтів, їхніх батьків і всіх бажаючих познайомитися з нашим закладом освіти.

Учні-випускники шкіл 9-тих, 11-х класів та ПТУ перебувають на шляху вибору майбутньої професії та відповідного закладу освіти. На цьому етапі виникає необхідність отримати більше інформації щодо умов та особливостей навчання, освітніх можливостей і додаткових переваг того чи іншого закладу освіти.

День відкритих дверей – найкраща нагода познайомитись з місцем продовження навчання, більш детально дізнатися про спеціальності, поспілкуватись з керівництвом та викладачами, отримати відповіді на запитання щодо вступу, поради і рекомендації. Це не лише цікава подія, а й важливий крок для випускників шкіл щодо прийняття відповідального рішення, від якого залежатиме їхнє професійне майбутнє.

День відкритих дверей — це традиційний захід, у межах якого вступники мають змогу краще пізнати можливості та переваги навчання у ВСП Заліщицький ФК імені Є.Храпливого НУБіП України.

В коледжі панувала святкова, а водночас робоча атмосфера. До цієї події ретельно готувався весь колектив та студенти. Присутнім гостям була запропонована цікава насичена програма.

Свято розпочалося з презентації, яка яскраво висвітлювала різні сторони життя коледжу: його багату історію, розвиток, будні та дозвілля наших студентів. Гості коледжу мали чудову нагоду познайомитись зі справжнім і багатогранним студентським життям та відчути себе частиною дружньої колежанської родини.

Першим етапом заходу була реєстрація учасників, знайомство із завідувачами відділень, спілкування з викладачами та консультації представників Приймальної комісії ВСП Заліщицький ФК імені Є.Храпливого НУБіП України майбутнім абітурієнтам та їх батькам з питань вступної кампанії 2023 року.

Вир цікавих вражень підхопив гостей ще у холі коледжу. Тут відбулася виставка - презентація спеціальностей, в рамках якої студенти коледжу демонстрували отримані знання та навички у своїй професії, проводили майстер-класи для майбутніх абітурієнтів. Завідувачі економічного відділення Лариса Стрільчук та технологічного Роман Андрусик розповіли про особливості діяльності відділень та про їх організаційну структуру.

Кожна циклова комісія намагалася як найяскравіше представити абітурієнтам спеціальності, за якими коледж готує фахівців. Професійний екскурс за спеціальностями провели голови циклових комісій, зокрема:

– викладачі ЦК комп'ютерно-інженерних дисциплін наголосили на високому рівні ІТ-спеціалістів на сучасному ринку праці;

– викладачі ЦК фінансово-облікових та економіко-комерційних дисциплін запропонували абітурієнтам професіограму економічних спеціальностей Облік і оподаткування, Економіка, Фінанси, банківська справа та страхування, Підприємництво, торгівля та біржова діяльність, чим довели вагоме значення справжнього фахівця в економічному суспільстві;

– викладачі ЦК агрономічних та еколого-інженерних дисциплін ознайомили присутніх з особливостями і перевагами навчання на спеціальностях Агрономія та Екологія, проінформувавши їх про високий рівень попиту на кваліфікованих спеціалістів на сучасному етапі.

Студенти випускних груп підготували цікаві презентаційні відеоролики про навчання в коледжі та їхнє веселе студентське життя.

Учні та їхні батьки, а це понад 200 гостей, мали змогу подивитися презентаційні ролики про навчальний заклад і спеціальності, оглянути інформаційні тематичні виставки, а також отримали рекламні буклети й інші друковані матеріали профорієнтаційного характеру.

Захід продовжився у читальній залі коледжу. З вітальним словом до гостей звернувся директор коледжу Борис Павлюк, який розповів про основні досягнення колективу, переваги навчання у коледжі та перспективи, що відкриваються перед здобувачами освіти й випускниками.

Заступник директора з навчальної роботи Михайло Сопилюк детальніше розповів про особливості, специфіку навчання за обраними спеціальностями і звернув увагу, що студенти коледжу є переможцями обласних і всеукраїнських олімпіад і конкурсів, а його випускники успішно продовжують навчання у Національному університеті біоресурсів та природокористування України за скороченим терміном. Коледж перебуває у структурі Національного університету біоресурсів і природокористування України, співпраця з яким надає можливість випускникам продовження навчання для здобуття ступеня бакалавра за денною формою здобуття освіти в університеті та заочною формою на базі коледжу – міжкафедральна лабораторія – за спеціальностями Облік і оподаткування, Агрономія, Комп'ютерна інженерія.

Вичерпну інформацію щодо вступу до коледжу надала відповідальний секретар приймальної комісії Ольга Галайдіда, яка ознайомила з умовами та особливостями прийому на навчання у 2023 році, а також запропонувала учням відвідувати навчально-консультативні заняття з української мови з метою якісної підготовки до вступних випробувань.

Особливу зацікавленість гостей викликала інформація про насичене студентське життя не тільки в процесі навчання, а й вміло організованому дозвіллі, культурно-масовій роботі, а це – змістовні пізнавальні конкурси, вікторини, виховні години, літературно-мистецькі вечори, святкові концерти, спортивні змагання, турніри, до проведення яких залучаються як викладачі, так і студентське самоврядування. Після офіційної частини гості коледжу мали змогу наочно побачити яскравий приклад всебічного розвитку таланту студентів коледжу – концертну програму за участю вокального колективу «Браво» професійно підготовлену художнім керівником Світланою Тарасевич та концертмейстером Олегом Мартинчуком.

Програмою Дня відкритих дверей було передбачено огляд матеріально-технічної бази безпосередньо на кожному з відділень. Після зустрічі в читальній залі присутні, розділившись на окремі групи, відвідати навчальні аудиторії і лабораторії, побувати в тренажерному та спортивному залах. І кожен із присутніх міг побачити все на власні очі, щоб у майбутньому зробити правильний вибір!

День відкритих дверей пролетів легко і швидко, залишивши в серцях кожного, хто завітав до нас, теплі та приємні враження і спогади.

Дізнатися більш детально про спеціальності, особливості вступу, специфіку навчання, наші абітурієнти можуть також на офіційному веб-сайті закладу.


 Ольга ГАЛАЙДІДА,

відповідальний секретар приймальної комісії

: