Social-menu

Знайомимось з переробними підприємствами

Тиждень агрономічних дисциплін

Знайомимось з переробними підприємствами

З метою поглиблення і закріплення теоретичного матеріалу з навчальної практики «Технологія зберігання і переробки продукції рослинництва», здобувачі освіти спеціальності 201 Агрономія під керівництвом викладачів Романа Андрусика та Руслани Полевої відвідали приватне підприємство «АМБАР 88».

Метою заняття було ознайомлення з виробничими процесами з переробки сої, організацією закупівель сировини та реалізації готової продукції.

Основним продуктом переробки сої підприємством є соєва олія і соєва макуха, яка широко використовується у тваринництві і рослинництві. На даному підприємстві встановлено екструдери та обладнання для віджиму олії, що дозволяє переробити до 1000 тонн соєвих бобів в місяць. Сировину для переробки підприємство закуповує у фермерських господарствах та елеваторах України.    

Основними покупцями макухи та соєвої олії є птахофабрики, птахокомбінати, свинокомплекси, заводи з виготовлення комбікормів. Крім цього, соєва олія закупляється харчовими підприємствами, які доочищають і рафінують її та реалізують населенню.

На виробництві облаштовано власну лабораторію, що дозволяє оперативно проводити аналізи сировини, яка приймається, так і продукції що реалізується.

Це заняття стало яскравим прикладом ефективної співпраці між закладом освіти та бізнесом. Адже студенти не лише отримали корисний практичний досвід, яким поділилися працівники підприємства але й отримали від його керівника поради та відповіді на питання як організувати підприємницьку діяльність і налагоджувати партнерські стосунки в процесі її здійснення.

Висловлюємо щиру подяку за організацію цієї пізнавального заняття керівнику приватного підприємства «АМБАР 88» Іванні КОБІС, а також усім співробітникам підприємства, які долучилися до його проведення.  Такі заходи є надзвичайно важливими для формування професійних компетентностей майбутніх агрономів, мотивації для подальшого навчання і професійного зростання та ефективної підготовки до реалій сучасного бізнес-середовища.

Матеріал наданий керівниками практики        

: