Social-menu

Так народжується хліб…

Тиждень агрономічних дисциплін

Так народжується хліб…

Для того, щоб стати хорошим фахівцем, недостатньо мати теоретичні знання в галузі обраної професії. Важливо ще й на власні очі побачити плоди своєї майбутньої праці та на практиці закріпити вивчений теоретичний матеріал. Саме з такою метою викладачі спеціальних дисциплін технологічного відділення Заліщицького фахового коледжу імені Є. Храпливого організували для здобувачів освіти спеціальності 201 Агрономія практичне заняття на виробництві з навчальної практики «Технологія зберігання і переробки продукції рослинництва».

Базою для цього заняття стало ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО «МАМИН ХЛІБ» - виробник смачного хліба та кондитерських виробів: тортів і тістечок нетривалого зберігання. Фахівці підприємства з 25-ти річним досвідом в цій галузі розповіли здобувачам освіти, як удосконалюється виробництво, впроваджуються нові технології та сучасне пекарське обладнання в реаліях сьогодення.

Студентам представили інфраструктуру підприємства, розповіли про основні вимоги і умови до якості сировини, практику налагоджування і розвитку контактів з партнерами та систему постачання і реалізації продукції. Ознайомлено з основними виробничими показниками та санітарно-технічними вимогами до технологічних процесів, персоналу і обладнання.

Майстер-технолог по виготовленню хлібобулочних виробів розповів здобувачам освіти про особливості технології та асортимент хлібопекарських виробів даної пекарні. Студенти послідовно ознайомилися з усіма процесами випічки: від замішування тіста до виходу з печі свіжого гарячого хліба.

Це заняття стало яскравим прикладом ефективної співпраці між закладом освіти та бізнесом. Вона надала студентам безцінний практичний досвід та мотивацію для подальшого навчання і професійного зростання.

Висловлюємо щиру подяку керівнику приватного підприємства «МАМИН ХЛІБ» Олені КОЧМАНза організацію такого пізнавального заняття, а також усім співробітникам підприємства, які долучилися до її проведення.  Такі заходи є надзвичайно важливими для формування професійних компетентностей майбутніх агрономів та їхньої підготовки до реалій сучасного бізнес-середовища.

Роман АНРУСИК, керівник практики

: