Search

«Земля і Всесвіт – це велике диво, в якому пощастило жити»

«Земля і Всесвіт – це велике диво, в якому пощастило жити»

«Земля і Всесвіт – це велике диво, в якому пощастило жити» - під таким гаслом проходив Тиждень довкілля у ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого»

З 23 по 26 квітня 2018 р. у нашому коледжі студентами та викладачами- екологами було проведено ряд заходів на екологічну тематику.

Розпочалася тижнева програма заходами присвяченими Міжнародному дню Землі.

Щорічно, 22 квітня люди по всій планеті відзначають День Землі. Цей день став загальнолюдським символічним святом любові та турботи за наш спільний дім. Саме 22 квітня в різних куточках земної кулі небайдужі до екологічних проблем люди проводять різні яскраві і в той же час корисні заходи, спрямовані на те, щоб у світі стало більше чистоти і відповідальності.

23 квітня для студентів коледжу була представлена демонстрація пізнавального слайд-шоу та відеофрагменти науково-популярних фільмів, які дозволили розкрити актуальність проблеми збереження природи Землі.

На інформаційній годині студенти мали змогу провести екологічні бесіди на тему «Земля - наш спільний дім».

24 квітня студентські групи взяли участь у виставці - конкурсі стіннівок на тему: «Екологічні проблеми сучасності», де відобразили зміни природи та наслідки сучасного антропогенного навантаження на довкілля.

За підсумками конкурсу, перше місце посіла робота студентів 31-Е групи,

друге місце здобули 14 та 16 групи і третє місце – 12, 15, 11 групи.

Щиро вітаємо переможців та усіх учасників конкурсу!

25 квітня проведено заходи щодо благоустрою території. Вже доброю традицією нашого навчального закладу став щорічний місячник по благоустрою території коледжу. Колекція дендропарку постійно оновлюється. Зелені насадження дарують позитивні емоції, радуючи своєю красою і доглянутим виглядом.

В ці дні студенти коледжу активно долучились до комплексу заходів, спрямованих на приведення у належний санітарний та естетичний стан території навчального закладу та прилеглої зони, а саме: збір сміття, упорядкування земельних ділянок в місцях висадження дерев, кущів, квітів і газонів, прибрано лекційні аудиторії, обладнано пішохідні доріжки.

26 квітня - трагічний день в історії українського народу. Минає 32 річниця з дня аварії на Чорнобильській АЕС. Ця трагедія забрала життя багатьох людей, завдала шкоди здоров'ю мільйонів, її наслідки ще відчуватимуть на собі майбутні покоління. У пам'яті українського народу назавжди залишаться біль, смуток чорнобильського лиха, яке поставило свій відбиток у їхніх серцях назавжди.

Цього дня у вестибулі коледжу була організована фотовиставка на тему: «Гірчить Чорнобиль, крізь роки гірчить...», а також представлено слайд- презентацію та відеоролики на Чорнобильську тематику.

Завершився тиждень довкілля участю студентів та викладачів коледжу в екологічній акції по роздільному збиранню побутових відходів під гаслом « Збирай роздільно – живи доцільно», під час якої відбувся черговий збір вторсировини.

Радик А. В., Лопушинська О. П., викладачі екологічних дисциплін

: