Search

Краса врятує світ!

Краса врятує світ!

Виховання та освіта з питань екології, охорони природи є важливим елементом загальної екологічної підготовки майбутніх фахівців. Екологічна освіта, як цілісне культурологічне явище, що включає процеси навчання, виховання, розвитку особистості, повинна спрямовуватися на формування екологічної культури.

Використовувати природу можна по-різному. Можна залишати за собою безплідні, позбавлені життя, ворожі людині простори. А можна і треба допомагати природі повніше розкривати її життєві сили. Є такий простий, відомий усім вислів « квітучий край». Так називають землі, де знання, досвід людей, їх прихильність, їх любов до природи справді творять чудеса. І одним з таких чудес є тюльпанове поле у Мамаївцях, куди з ініціативи дирекції коледжу в рамках проведення тижня екології була організована екскурсія для студентів спеціальності «Екологія». Цю екскурсію провели викладачі спецдисциплін з метою урізноманітнення форм та методів практичного навчання.


Тюльпанове поле розташоване на площі в один гектар й на ньому квітне 70 сортів голландських тюльпанів.Їх уже десять років висаджує буковинський господар Олександр Стратійчук.

Важко описати їхнє різноманіття форми, аромату та відчуття на дотик. Усі квіти утворюють барвисті геометричні візерунки: бузкові, оранжеві, рожеві з лимонним відтінком та червоні з білими візерунками тюльпани.

Такі екскурсії спрямовані на пізнання природи.

Адже робота із землею дарує чимало енергії, а коли зацвітають квіти, стільки світла та радості!

Перит В.В., викладач

: