Search

Співпраця навчальних закладів, як одна із форм удосконалення освітнього процесу

Співпраця навчальних закладів, як одна із форм удосконалення освітнього процесу

Найціннішим скарбом, якого не забере вода,

не спалить вогонь, якого не знищать роки,

що кладуться нам на життєвій дорозі,

якого не заберуть нам сильніші, - є знання.

Євген Храпливий

Сьогодні всі країни світу, які претендують на входження до «суспільства знань», активно шукають нові ефективні шляхи, методи і форми взаємодії науки, освіти та співпраці.

Ось, і наш навчальний заклад, зокрема: лабораторія ботаніки, налагодили тісні зв'язки із кафедрою ботаніки, лісового і садово-паркового господарства Інституту біології, хімії та біоресурсів Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича.

Нещодавно студенти університету із викладачами побували у нашому дендропарку і спільно зі студентами коледжу, на чолі з викладачем біології Сопівник Любов Йосипівною знайомились із різноманітністю рослинного світу нашого дендропарку. Студенти та викладачі обмінювались досвідом, спільно визначали рослини, ділились інформацією в плані монтування гербарію.

Зокрема, доцент кафедри ботаніки, лісового і садово-паркового господарства Інституту біології, хімії та біоресурсів ЧНУ ім. Ю. Федьковича Ванзар Оксана Миколаївна наголосила: «гербарій володіє унікальними науковими та історичними колекціями регіонального і загальнодержавного значення, поєднуючи функції фундаментальних та прикладних наукових досліджень із безпосереднім збереженням колекцій. Колекції гербарію містять інформацію про таксономічний склад, історію розвитку, трансформацію флори, фіторесурси, географічне поширення, еколого-ценотичну приуроченість видів даного регіону».

Такі форми співпраці дають можливість готувати кваліфікованих спеціалістів, з високою екологічною культурою, поглиблювати знання з біологічних дисциплін, формувати екологічні знання, утверджувати повагу людини до усіх форм життя, гармонійного розвитку людини і природи. А дендропарк ВП НУБіП України Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого слугує хорошою навчальною базою для проходження навчальних практик не тільки нашими студентами, але й студентами інших навчальних закладів.

 

Сопівник Л.Й. – викладач еколого-біологічних дисциплін

ВП НУБіП України "Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого"

: