Search

Заняття-екскурсія у Фінансове управління Заліщицької районної державної адміністрації

Заняття-екскурсія у Фінансове управління Заліщицької районної державної адміністрації

Фінанси, банківська справа та страхування – це цікава, престижна і дуже прибуткова сфера діяльності. Фінансист – це висококваліфікований професіонал в області фінансових операцій, який займається спрямуванням фінансових потоків, управлінням капіталом; аналізує стан фінансової і господарської діяльності підприємства, бере участь у розробці інвестиційних програм. Особливість діяльності фінансиста – бути завжди і всюди потрібним, бути в центрі усіх важливих подій свого підприємства.

Нині фінансистами називають випускників спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування». Обираючи дану спеціальність, Ви отримуєте значні переваги. Наприклад, за версією журналу «Фокус» банківська діяльність, що належить до сфери фінансів, входить до 15 найперспективніших галузей подальших 5–10 років, а фінансистів визнано однією з 20 найперспективніших професій наступного десятиріччя. А ще професії фінансової сфери є престижними як для чоловіків, так і для жінок.

Спеціальність «Фінанси, банківська справа та страхування» забезпечує підготовку фахівців з фінансів, банківської справи та страхування високого професійного рівня для планово-фінансових підрозділів для приватного бізнесу, державних установ, місцевого самоврядування, інститутів банківського та небанківського фінансового посередництва.

З метою ефективного вивчення вищеназваних питань у ВП НУБіП України "Заліщицький аграрний коледж ім.Є.Храпливого" викладачі спецдисциплін працюють над впровадженням новітніх технологій в навчальний процес, застосовують різноманітні форми і методи навчання. Одним із таких занять можна виділити заняття-екскурсію студентів 26 групи спеціальності "Фінанси, банківська справа та страхування" у Фінансове управління Заліщицької районної державної адміністрації.

Фінансове управління Заліщицької районної державної адміністрації утворюється головою районної державної адміністрації, входить до її складу, підпорядковується голові районної державної адміністрації, а також підзвітне і підконтрольне відповідно департаменту фінансів Тернопільської обласної державної адміністрації.

Фінансове управління Заліщицької райдержадміністрації у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства фінансів України, розпорядженнями голови районної державної адміністрації, а також положенням про фінансове управління, наказами керівника департаменту фінансів обласної державної адміністрації, прийнятими у межах його компетенції.

Начальник фінансового управління Марія Михайлівна Ливак провела цікаву та змістовну екскурсію, в якій розповіла про основні завдання фінансового управління, його структуру та обов'язки працівників, провела детальну екскурсію по кожному з відділів управління. Студенти мали можливість побачити чим займається кожен з працівників управління, поспілкуватись з працівниками і отримати відповіді на усі поставленні запитання.

Адже, діяльність фінансиста полягає в плануванні та управлінні фінансовими потоками. Спеціаліст-фінансист може обіймати управлінські посади у фінансовому, планово-економічному, зовнішньоекономічному, маркетинговому відділах підприємств, комерційних організацій, в акціонерних товариствах, інвестиційних фондах і компаніях, комерційних банках, державних фінансових органах, займати посаду провідного спеціаліста страхової компанії.

Ті, хто обрали професію фінансиста, мають знати, що вона потребує стратегічного мислення, уважності, математичного складу розуму, витривалості, старанності та посидючості. Фінансист повинен вміти раціонально розпоряджатися коштами, правильно визначати нарахування податків, активно діяти у сфері фінансових ринків, захищати заощадження від інфляції.

Висловлюємо слова вдячності працівникам фінансового управління Заліщицької районної державної адміністрації, зокрема Марії Михайлівні Ливак за можливість побачити "зсередини" роботу управління, проведення різноманітних операцій працівниками управління та побажати їм бути успішними у своїй діяльності.

 

Наталія Леоненко, викладач спецдисциплін

ВП НУБіП України "Заліщицький аграрний коледж

ім. Є. Храпливого"

: