Search

Навчально-ознайомлювальна практика

Навчально-ознайомлювальна практика

Важливе місце у підготовці спеціалістів агрономічних спеціальностей займають виробничі та навчальні практики. Адже, саме завдяки практичній підготовці студенти можуть застосувати усі теоретичні знання на практиці власноруч. Одним із таких видів практики є навчально-ознайомлювальна, яка проходить на колекційно-дослідному полі ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім.Є.Храпливого». В рамках даної практики студенти коледжу надають допомогу у збиранні урожаю порічки сорту Джонкер Ван-Тетс (Голландія), яка дає гарні та багаті плоди. Цьогоріч гарним урожаєм радує і смородина різних сортів.

У процесі збору урожаю практиканти ділились власними спостереженнями, які вони вели протягом року, адже хлопці та дівчата мали змогу слідкувати за біометричними показниками кущів, фенологічними фазами розвитку плодів, їхнім доглядом та обчислити потенційну плодоносність, врожайність ягід.

Практичне навчання є складовою частиною навчального процесу і ефективною формою підготовки спеціалістів до їх професійної діяльності.

Левицька І.В., секретар педкабінету

: