Search

НУБіП України гостинно відкрив свої двері гостям з Заліщанщини

НУБіП України гостинно відкрив свої двері гостям з Заліщанщини

     25 жовтня делегація Заліщицького аграрного коледжу у складі студентів коледжу (65 чоловік) 26-ПЕ, 35, 36, 37-ПЕ, 41-ЕК, 42 груп та викладачів О.В. Галайдіди, Л.М. Лукавецької, І.М. Зубика побувала на Дні відкритих дверей у Національному університеті біоресурсів і природокористування України.

     Студенти завітали сюди, щоб ознайомитися з матеріально-технічною та навчальною базою університету, освітніми можливостями, які він надає. Адже сьогодні у випускників коледжу вирішується важливе питання: куди йти навчатися? Відповідь на яке вони отримали згодом від представників НУБіП України.

    Спершу ми завітали у головний 3-й корпус університету, де на виставці були представлені усі факультети та навчально-наукові інститути.

     На виставці ми побачили знайоме обличчя – доктора педагогічних наук, доцента, завідувача кафедри педагогіки Гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України, уродженця Заліщанщини, Р.В. Сопівника. Він познайомив нас з деканом гуманітарно-педагогічного факультету В.Д. Шинкаруком та гостинно запросив відвідати його лекцію.

     Василь Дмитрович провів цікаву бесіду з гостями та акцентував увагу абітурієнтів на перевагах навчання на гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіП України: програма «подвійний диплом», безкоштовне стажування в Польщі, Німеччині, Китаї, досконале вивчення іноземних мов, сприятливі умови для розвитку своїх творчих здібностей. Були присутні також завідувачі різних кафедр, професори та науковці, які достойно представили свої спеціальності та розповіли про переваги навчання в університеті.

     Далі, на правах господаря, ректор С.М. Ніколаєнко привітав всіх у стінах університету, підкресливши, що краще один раз побачити, аніж сім почути. Також він наголосив, що університет готовий допомогти своїм студентам реалізовуватися, якщо людина налаштована і готова навчатися.

     У вступному слові проректор з навчально-виховної роботи С.М. Кваша ознайомив майбутніх абітурієнтів із перспективами подальшого навчання, широким вибором спеціальностей та відзначив високі рейтингові показники якості освіти в Національному університеті біоресурсів і природокористування України.

     Особливості правил прийому на 2019 рік представив відповідальний секретар приймальної комісії В.М. Шевчук.

     Про студентське дозвілля розповів голова Студентської організації Максим Паламарчук.

     Як завжди, родзинкою стали виступи творчих студентських колективів університету де участь взяла й наша випускниця, золотоголоса Мар'яна Остяк, котра вразила аудиторію в'язанкою українських пісень.

     Далі наша делегація розділилася за факультетами, в залежності від обраної спеціальності.

    Студенти економічного відділення направилися на економічний факультет, де мали зустріч із деканом А.Д. Дібровою, який коротко розповів про історію факультету, можливості навчання на факультеті, його зв'язки з іншими вузами, зарубіжними партнерами, співпрацю з радою роботодавців.

     Студенти технологічного відділення відвідали агробіологічний факультет (декан О.Л. Тонха), факультет захисту рослин, біотехнології та екології (декан М.М. Доля), факультет інформаційних технологій (декан О.Г. Глазунова).

    У ході цих зустрічей нам розповіли про перелік спеціальностей та перспективи навчання і подальшого працевлаштування, а також про особливості цьогорічного прийому.

     Приємною була зустріч з випускниками коледжу минулих років, які на даний момент є успішними студентами університету.

       Фінальним етапом поїздки стала екскурсія історичним центром Києва та іншими визначними місцями столиці.

     Натхнені побаченим та почутим від керівництва університету і деканів факультетів, наші студенти більш серйозно задумалися над своїм майбутнім життям і навчанням, і багато з них зробили свій вибір на користь Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Галайдіда О.В., викладач коледжу

: