Search

Першість коледжу з баскетболу

Першість коледжу з баскетболу

      Баскетбол, як спортивна гра, в першу чергу приваблює своєю яскравою видовищністю, наявністю великої кількості техніко-тактичних прийомів. Володіючи високою динамічністю, емоційністю і в той же час індивідуалізмом і колективізмом, баскетбол, на думку багатьох фахівців в галузі спорту, є одним з найефективніших чинників всебічного фізичного розвитку.

     До речі, можна з упевненістю сказати, що баскетбол, напевно, є одним з найпопулярніших видів спорту, дата виникнення якого точно відомі – 21 грудня 1891 року. Про історію створення цієї популярної гри написано чимало. У численних статтях і книгах написані правдиві і вигадані подробиці про становлення майбутнього пристрасті мільйонів гравців і вболівальників. За досить короткий час баскетбол пройшов стадію становлення і подальший бурхливий розвиток. Протягом декількох десятиліть ця гра завоювала серця багатьох шанувальників на всіх континентах планети, що само по собі являє незрозумілий феномен. Тож не випадково баскетбол такий популярний серед студентів.

     7 жовтня 2018 року у ВП НУБіП України «Заліщицький коледж ім. Є.Храпливого» завершилась першість з баскетболу.

     Мета проведення змагань:це популяризація, розвиток серед студентів любові до баскетболу та самостійних занять фізичною культурою та спортом. Команди формувались по спеціальностях технологічного та економічного відділень. Від технологічного відділення було представлено дві команди спеціальність 201 «Агрономія» - у складі команди (Салагуб Д., Вовк М., Галаган В., Раковіца В., Кастранець А., Туркевич Є., Сороцький О., Крушинський В., Грищук Н.)  яка посіла перше місце.

     Друга команда, спеціальність 5.09010103 «Виробництво і переробка продукції рослинництва»  у складі команди (Каліта І., Матвіїв А., Ніхалевич М., Тракало М., Базів В., Лешко Д., Льорчак А.), яка посіла друге місце.

     Третє місце завоювала команда економічного відділення, спеціальність 071 «Облік і оподаткування» у складі команди (Харук І., Кріль О., Матвіїв Т., Матвіїв Н., Бідочко В., Купчак А., Дмитрук С., Козак В.), яка посіла третє місце.

     Переможці змагань на День студента будуть відзначені грамотами та іменними подарунками від дирекції та ради колективу фізичної культури.

Коритковський В.І., викладач фізичного виховання

: