Search

Засідання педагогічної ради коледжу

Засідання педагогічної ради коледжу

       21 грудня 2018 року відбулося чергове засідання педагогічної ради коледжу.

    Інформацію про підготовку і видання викладачами коледжу навчально-методичної літератури в 2018-2019 н.р. представила методист коледжу Деркач Н.Я. Вона наголосила, що у цьому навчальному році викладачами коледжу заплановано розробити 94 методичних видань, кращі з яких будуть відібрані на конкурс «Педагогічний Оскар - 2019», участь у якому щорічно беруть викладачі коледжу. Було звернуто увагу, що навчальна та навчально-методична література повинна відповідати всім вимогам, які ставляться до змісту освіти. При їх створенні обов'язковим є використання новітніх методик навчання, впровадження у навчальний процес інноваційних виробничих та педагогічних технологій. Також викладачам коледжу потрібно удосконалювати якість змісту навчально-методичних матеріалів з врахуванням вимог сучасності та подати їх для узгодження кафедр НУБіП України.

    Стрільчук Л.В., завідувач економічним відділенням та Папушко М.Д., голова циклової комісії обліково-фінансових та економіко-комерційних дисциплін прозвітували про роботу викладачів економічного відділення по удосконаленні профорієнтаційної роботи. Викладачами економічного відділення було запропоновано організувати проведення он-лайн конкурсів та вікторин для учнів шкіл у січні-лютому місяці 2019 року. Було обговорено нові форми та методи підвищення ефективності профорієнтаційної роботи. Передбачено також персональні звіти викладачів про проведену профорієнтаційну роботу.

    В обговоренні виступили: голова циклової комісії математичних та природничо-наукових дисциплін Глова Г.Р., яка представила результати профорієнтаційної роботи викладачів циклової комісії станом на грудень місяць 2018 р. та заступник директора з навчальної роботи Сопилюк М.В., який наголосив на активній профорієнтаційній роботі для збереження студентського контингенту.

    Директор коледжу Глова В.С. звернув увагу на конкретизації профорієнтаційної роботи кожного викладача в закріплених школах регіону та результативність цієї роботи.

    Заступник директора з навчальної роботи Сопилюк М.В. представив для затвердження пропозиції щодо обсягів прийому за державним замовленням у 2019 році, які були розглянуті та обговоренні на засіданні організаційно-методичної ради та засіданнях циклових комісій коледжу.

    Директор коледжу Глова В.С. ознайомив усіх присутніх із листом Управління освіти Тернопільської ОДА «Про рекомендації круглого столу з проблем природничо-математичної освіти» та листом Міністерства освіти і науки України щодо Рішення спілки голів обласних рад директорів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації, прийняте на засіданні МОН України 11.10.2018р.

     З усіх розглянутих питань прийнято відповідні рішення.

Деркач Н.Я., секретар педагогічної ради коледжу

: