Search

Секційне засідання циклової комісії агрономічних та еколого-інженерних дисциплін

Секційне засідання циклової комісії агрономічних та

еколого-інженерних дисциплін

   Вже стало доброю традицією щороку проводити науково-практичні конференції за результатами науково-дослідницької і пошукової роботи студентів та викладачів. Початок зими ознаменувався черговою конференцією «Науково-дослідна і пошукова робота в коледжі у 2017-2018 н.р. та перспективи її розвитку», яка відбулась 26 грудня 2018 року.

     Плідно працювала секція агроекологічних дисциплін, яка є флагманом агрономічних досліджень в коледжі. Присутніх зацікавили дослідження в галузі екології, ботаніки, землеробства та ґрунтознавства, тваринництва, овочівництва плодівництва, механізації та електрифікації с/г виробництва, зберігання і переробка продукції рослинництва, контроль і безпека якості с/г продукції та правила дорожнього руху.

    Тема: «Природно-заповідний фонд Тернопільської області»

    Викладач-методист: Сопівник Л.Й.

  У доповіді висвітлено природно-заповідний фонд Тернопільської області, його фауну і флору. Охарактеризовано особливості рослинного і тваринного світу природно-заповідного фонду Тернопільської області, зокрема: унікальність Касперівського ландшафтного заказника, Обіжевського, Жижавського ботанічного заказників та неповторність Заліщицького дендрологічного парку, який чарує декоративністю та екзотичною флорою.

    Тема: «Вирощування плодових саджанців способом зимового щеплення».

    Викладач-методист: Грицишин С.Ф.

    Викладач наголосила, що метою дослідження було одержання однорічних саджанців сорту «Джонагольд» в черговому полі плодового розсадника при допомозі зимового щеплення покращеним копуліруванням.

    Тема: «Базові станції автоматичного підкеровування»

    Викладач-методист: Гулько І.М.

  Метою дослідження було показати всі вигоди від використання біогазової установки, яка виробляє біогаз та біодобрива з відходів сільського господарства.

    Тема: «Дослідження питань організації дорожнього руху в м. Заліщики»

    Викладач-методист: Конько В.А.

   Викладач зупинився на аналізі організації руху та розробка рекомендацій що до її покращення з метою зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод та створення належних умов для проведення занять з початкового водіння транспортних засобів.

    Тема: «Вплив умов вирощування на якість плодоягідної продукції»

    Викладач: Фреяк Г.Б.

    Викладач наголосила, що метою дослідження було ознайомлення з основними факторами впливу на якість продукції, а саме: сорт, географічне розташування, удобрення, метеорологічні особливості у період вегетації, ураження хворобами, комахами, шкідниками.

   Тема: «Трипільська культура – колиска землеробства»

    Викладач-методист: Башта І.С.

   У доповіді висвітлено основні риси трипільської культури – найдавнішої землеробської культури на території України, етапи її розвитку, досягнення та їх значення.

    Тема: « Дослідження особливостей спаржі в умовах Заліщицького району»

    Викладач-методист: Гагалюк В.В.

    Метою дослідження було вивчення умов та елементі технології вирощування спаржі в умовах приватних фермерських та підсобних господарств Заліщицького району, розробка і надання рекомендації по виробництву та використанню урожаю культури, сприяння поширенню спаржі в асортименті овочевої продукції.

    Тема: «Розвиток практичних навиків і вмінь у професійній підготовці студентів-аграріїв»

    Викладач: Коропецький П.М.

    Досліджено проблеми практичного навчання студентів-аграріїв, його значення в умовах вищого навчального закладу, як невід'ємної складової для професійної підготовки фахівців аграрного напряму.

    Тема: «Рівень навантаження ТПВ (поліетиленом, пластиком) території м. Заліщики»

    Викладач: Баран А.В.

    У доповіді було наголошено про рівень навантаження твердими побутовими відходами м. Заліщики та шляхи утилізації відходів (поліетилену, пластику, скла).

    Тема: «Демографічні особливості населення м. Заліщики»

    Викладач: Лопушинська О.П.

  Тема: «Спостереження на меоомайданчику ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого на 2017-2018 н.р.»

    Викладач-методист: Симотюк Я.Ф.

    Тема: «Влив бджолозапилення на урожайність гречки сорту «Вікторія в умовах лісостепу»

    Викладач: Червінська О.Й.

 Тема: «Оцінка стійкості сортів винограду до борошнистої роси та ефективність використання мікробіологічних препаратів»

    Кандидат с/г наук: Лендел В.Ф.

    Науково-практична конференція викладачів пройшла на належному науковому та методичному рівні. Така форма роботи характеризує єдність цілей і напрямів навчальної, наукової і виховної роботи.

    У підведені підсумків роботи Любов Йосипівна подякувала викладачам за плідну, творчу працю і побажала не зупинятись на досягнутому.

Сопівник Л.Й., керівник секції

: